Marko Đoković (29), srednji sin Srđana i Dijane Đoković retko se pojavljuje u javnosti, te je tako očekivano privukao veliku pažnju kada se pojavio na svadbi svog mlađeg brata Đorđa.

O životu Marka Đokovića, koji je inače vrlo povučen mladić, malo zna, jer već nekoliko godina živi u Marbelji u Španiji. Odluku o preseljenu doneo je zbog toga što više nije mogao da bude pod budnim okom medija, kao ni da živi u Novakovoj senci.

- Sve ću uraditi da se Marko vrati u Srbiju. To mi je rak-rana što živi u Španiji. Nije podnosio to što je Novakov brat. Gde god da se pojavi, svi bi ga saletali i pitali za Novaka, a on je govorio da ga puste na miru, da je on Marko. Zato je otišao. Na leto završavamo veliku kuću nadomak Rume, nadam se da ću ga tako privući da dođe, rekao je jednom prilikom Srđan Đoković, kojem teško pada što Marko živi daleko od porodice.

novak đoković sa bratom markom
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Ipak, moglo bi se reći da je Marko veoma zadovoljan životom u Španiji, jer je u ovoj zemlji pronašao svoj mir. Tu ga niko niko nije poredio sa Novakom i njegovim uspesima. Borio se godinama sa depresijom, a tu bitku je dobio uz pomoći gurua Pepe Imaza, koji je kasnije postao i važna uzdanica u timu najboljeg svetskog tenisera.

Naime, Novak je upoznao Imazu preko svog brata, a prema njemu je odmah osetio veliku zahvalnost, jer je uspeo Marka da izvuče iz opasnih kandži depresije i teškog emotivnog stanja. Ali, i sam se zainteresovao za predavanja ovovg gurua. Iz tog razloga je često i odlazio u Marbelju sa svojom suprugom Jelenom, koja je, takođe, oduševljena njegovim metodama.

marko đoković na svadbi brata đorđa đokovića i saške veselinov
Kurir/ Nenad Kostić 

.

- Marko je bio je u haotičnom stanju. Radili smo mnogo na tome da se popravi. Kada je Novak to saznao, zahvalio mi se i počeli smo da sarađujemo. Bili smo u Dubaiju, Monte Karlu, Marbelji, pričao je Imaz u intevrjuu za „La Riohu“ .

"SA 20 SAM BIO U DEPRESIJI"

Marko Đoković je potpuno promenio pogled na svet i život, a upravo u intevrjuu za „Espanjol“ tokom turnira u Madridu govorio je o ljubavi i radu na sebi.

- To je jedna filozofija života. Sa 20 godina sam bio u depresiji, a onda sam upoznao Imaza u Marbelji. Pomogao mi je mnogo, počeo sam da radim na sebi. Ljubav i mir, zapravo, znači voleti sebe kako bi mogao da voliš druge ljude. To je ono što i Novak sada oseća, istakao je Marko.

Ljubav sa brazilskom dizajnerkom

Pored toga, Marko je u Španiji pronašao i ljubav. On je već četiri godine uživa u stabilnoj vezi sa brazilskom dizajnerkom Letisijom Tesari, a da ljubav cevta tvrdi i nedavno objava njegove partnerke.

pritnscreen/instagram Treći brat Novaka Đokovića - Marko retko se pojavljuje u javnosti, a u galeriji pogledajte još njegovih fotografija.

"Marko... Ne znam odakle da počnem kada pomislim na tebe, kada pričam o tebi, kada te pogledam... ne znam odakle da počnem... jer moja osećanja prema tebi ne počinju i ne završavaju se... ne postoje reči kroz koje mogu da izrazim kao se osećam u trenucima u kojima zajedno živimo... volela bih kada bih mogla da objasnim neobjašnjivo, svaki put kada pokušam da otkrijem šta je to što osećam prema tebi, iznova...

ne znam odakle da počnem. Moja ljubav prema tebi počinje svaki dan, kao da je to početak nečeg potpuno novog i neobjašnjivog. Za početak bih mogla da kažem da te volim" napisala je Leti pre nekoliko meseci.

marko đoković sa devojkom leti, bratom novakom i jelenom đoković
pritnscreen/instagram 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!