Opra Vinfri trenutno je da udaru kritika jer je rekla da se nada da će "sahranjivanje mrtvih" pomoći princu Hariju i Megan Markl da konačno sklope "mir" sa članovima kraljevske porodice. Zbog ovoga je naišla na osudu javnosti jer je upravo intervju Harija i Megan sa Vinfrijevom doveo do zahlađenih odnosa u kraljevskoj porodici.

Prošlogodišnji intervju Harija i Megan Markl sa Oprom Vinfri je bio jedan od najiščekivanijih intervjua u poslednjih nekoliko godina, ako ne i intervju decenije, koji je doprineo da se prinčevi razdvoje.

Megan i Hari kod Opre Vinfri.
Youtube 

Odnos para sa kraljevskom porodicom - posebno princa Vilijama i njegove supruge Kejt Midlton sa kojima su Hari i Megan uslikani u subotu nakon smrti kraljice Elizabete II - je postao potpuno otuđen nakon što su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa objavili da se povlače sa svojih kraljevskih dužnosti i najavili preseljenje u SAD početkom 2020.

Hari i Megan sa princom Vilijamom i Kejt Midlton.
ROTA / Camerapress / Profimedia 

Ipak Megan i Hari, koji sada odgajaju svoje dvoje dece u vili od 14 miliona dolara u Los Anđelesu u Kaliforniji, kasnije su progovorili o svojoj odluci u Oprinoj emisiji.

Izneli su niz bombastičnih optužbi, Hari je izjavio kako je Čarls prestao da odgovara na njegove pozive nakon što sto su se on i Megan službeno odrekli svojih kraljevskih titula, kao i da je došlo do raskola odnosa s njegovim bratom Vilijamom dok je Megan potvrdila da je jedan od članova porodice bio zabrinut da će Arčijeva koža biti pretamna kada se bude rodio, ali nije želela da imenuje tu osobu, kao i da ju je Kejt jednom rasplakala Megan zbog haljine pre njenog venčanja sa Harijem.

Megan Markl i Kejt Midlton.
Chryslene Caillaud / Panoramic / Bestimage / Profimedia 

Ipak, Opra se osmelila i dala u nedelju progovorila o odnosu princa Harija i princa Vilijama i rekla da se nada da bi tragični gubitak njihove bake mogao da ih ponovo spoji.

- Mislim da u svim porodicama – znate, moj otac je nedavno preminuo, ovog leta – i kada se sve porodice okupe na zajedničku ceremoniju, ritual, sahranjivanja mrtvih, postoji prilika za uspostavljanje mira, rekla je za Extra magazin i dodala:

- I nadam se da će toga biti.

Opra Vinfri intevju princa Harija i Megan.
Youtube 

Sada komentatori postavljaju pitanje zašto se Opra ponovo uključila u priče o kraljevskoj porodici s obzirom na to da je njena uloga u širenju jaza između vojvode i vojvotkinje od Saseksa i ostatka porodice bila vrlo značajna.

Njene reči su izazvale oštre kritike na društvenim mrežama, a mnogi korisnici su je optužili da je pogoršala postojeće tenzije nakon što se par povukao iz kraljevskog života.

- Nikada nije ispitala nijednu reč koju su [Hari i Megan] rekli... Ona sebe naziva ozbiljnom voditeljkom tok šoua.

- Opra zaboravlja da je ona započela ovo. Možda bi izvinjenje pomoglo u uspostavljanju mira', rekao je drugi. Jedan korisnik je prokomentarisao: 

- Opra, imala si mnogo prilika da postaviš prava pitanja i osporiš neke od rečenih stvari. Ali, nisi. I pokušavaš da ubediš javnost da ovo nije sve isplanirano? Hajde, sestro. Ne možeš nas više prevariti...

Opra na udaru kritika zbog kraljevske porodice.
LFI/Photoshot / Avalon Editorial / Profimedia 

Neki su bili očigledno ogorčeni:

- Hej, Opra, da ti je stalo do te porodice, ne bi im dala javni prostor da omalovažavaju porodicu. Nakon vašeg intervjua bes između njih se proširio. Zato prestani da pričaš gluposti.

- Opra baš ima obraza, a pružila priliku Megan da uništi našu kraljicu i kraljevsku porodicu - i ohrabrila je! - kaže još jedan komentator, a prenosi DailyMail.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!