S obzirom na to prinčevi Vilijam i Hari nisu došli zajedno u Balmoral nakon smrti kraljice i njihove bake Elizabete II, svi su kao kroz lupu nastavili da posmatraju odnose kraljevske porodice. Pojedini strani mediji su pisali kako braća „očito i dalje nisu u najboljim odnosima" - kao i njihove žene, kojih isprva „na fotografiji" nije ni bilo.

Malo ko je bio uzeo u obzir da su u tom trenutku bili zauzeti drugačijim stvarima, pa tako i na različitim lokacijama.

Kejt Midlton je ostala kod kuće i viđena je nešto kasnije u danu kako odvodi decu iz škole. Megan Markl je, navodilo se, trebalo „sa suprugom da otputuje" u Škotsku iz Londona, gde se bila nalazila, ali njen plan puta tada nije bio poznat.

princ Hari
Stuart Wallace / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Megan Markl svakako je potvrdila da će otići u zamak Balmoral, gde je kraljica i umrla, ali u neko drugo vreme. Ona je bila stacionirana nedaleko od zamka, što znači da je i te kako mogla da ode tamo, a oboje su već bili u Britaniji zbog poslovnih obaveza.

U trenutku kada je Kejt pristigla u Balmoral, počela su šuškanja o tome kako je sada kralj Čarls III zabranio Megan da dođe, te da se ona „vadila na kartu" da ni Kejt nije odmah otišla, pa ne mora ni ona. Prašina se, pak, brzo slegla, pošto su joj planovi, pre svega, bili brzo promenjeni zbog novonastale situacije, a zatim je bila fotografisana u društvu muža, Kejt i Vilijama, u crnom od glave do pete.

Kejt Midlton, princ Vilijam, princ Hari, Megan Markl ponovo zajedno.
John Rainford / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Megan se, prema pisanju „Daily Mail-a" predomislila zahvaljujući Kejt. Kada je pošla jedna - pošla je i druga. Sumnja se da je najuža porodica po protokolu morala odmah da ode u Balmoral, te kako princeze nisu, to je i jedini razlog zašto su „kasnile".

Za navodno kašnjenje se, napominju tamošnji mediji, mahom „prozivala" samo Megan, ali Kejt ju je „spasila osuda svojim odloženim pristizanjem".

Kraljica je, podsetimo, preminula proteklog četvrtka. Nakon smrti kraljice Elizabete II koja je na tronu provela sedam decenija, njen sin Čarls postao je novi kralj koji je izabrao ime Čarls III, dok će njegovu dosadašnju titulu poneti njegov najstariji sin Vilijam.

Shutterstock Kraljica Elizabeta II vladala je 70 godina.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!