Ono što je nekada bila "Televisa presenta..." danas su definitivno turske serije koje su našle ogroman broj poklonika na našim prostorima. Domaća javnost gotovo je hipnotisana turskim glumicama, a pogotovo glumcima, koji su definitivno izbacili iz slike i slavne holivudske šmekere.

I zaista, dovoljan je jedan pogled na neku od aktuelnih serija pa da vam bude jasno zašto je to tako. Crnpurasti, ali i plavušani, izvajanih tela, blistavog osmeha... jasno je zašto brojne dame, ali i muškarce bacaju u transa...

Sigurno se sećate "Sulejmana Veličanstvenog" i Beli-bega kojeg je igrao tada 26-godišnji Burak Ozčivit, nakon čega su mnogi razvili interesovanje baš za ostvarenja sa Bliskog Istoka. Ili pak, da damo svežiji primer - Džan Jaman u seriji "Sanjalica".

Džan Jaman stekao je svetsku slavu zahvaljujući seriji "Sanjalica"
Manuele Mangiarotti / IPA / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Većina turskih lepotana koje gledaocii verno prate u serijama ne stide se ni da na društvenim mrežama pokažu rezultate truda u teretani. Njihovi foto-izveštaji, posebno objave s godišnjih odmora, uz more i bazene, za mnoge su više nego sjajno letnje "štivo". Zato smo na jednom mestu skupili sve najvrelije letnje objave najlepših turskih glumaca, koje jasno dokazuju zašto je toliko žena opsednuto njima.

1. Tolgahan Sajišman

Zvezda serije „Crni biser” uvek je bio u vrhunskoj formi, a pošto je igrao boksera u seriji „Sampion” i intenzivno se pripremao za tu ulogu, zaista izgleda senzacionalno.

2. Šukru Ozildiz

Visok 190 centimetara, tamnoput i tamnooki, ovaj zgodni glumac izazvao je poplavu komentara kada je nedavno objavio fotografije sa odmora. Rekao je da "leto počinje". Domaćoj publici poznat je po ulozi (dvojice) braće u seriji "Ponovo rođen".

3. Ekin Mert Dajmaz

Od kada se prvi put pojavio na televiziji 2014. godine, ovaj glumac i model ne prestaje da dobija ulogu za ulogom i pridobija obožavaoce širom sveta. Pored stalnog rada na novim projektima, studira kineziologiju u Istanbulu. Želi da postane trener i stručnjak za fitnes.

4. Džan Jaman

Jedan od najomiljenijih turskih glumaca u domovini, ali i u svetu. Zgodni Jaman trenutno gradi karijeru u Italiji, radeći na nekoliko projekata, od kojih je jedan uloga u rimejku Sandokana u kojem će igrati naslovnu ulogu. Glumac je, inače, diplomirani pravnik i nekoliko godina je radio u struci.

Interesantno je i da Džan vuče korene iz Srbije, odnosno sa Kosova.

5. Burak Čelik

Glumac, kojeg srpski ljubitelji turskih serija pamte iz "Crne ruže", trenutno igra velikog ratnika u raskošnoj istorijskoj seriji "Osman". Kada se kao 22-godišnjak pojavio u "Crnoj ruži", plavooki Burak je odmah postao novi seks simbol. Bavi se raznim sportovima i u odličnoj je formi.

6. Alp Navruz

Jedan je od najbolje plaćenih turskih glumaca i modela, a kod nas se proslavio ulogom u seriji "Fazilet i njene ćerke". Diplomirao je tursku književnost i jezik, a od debija na televiziji 2016. godine snimio je sedam serija i jedan film. Danas bira šta želi da radi.

7. Berk Atan

Još jedan prilično visok turski glumac, visine 189 centimetara, ne čudi što ovaj tridesetogodišnjak, pored glume, dobija i brojne angažmane kao model za prestižne brendove. Od detinjstva se bavi sportom, kao i cela njegova porodica, a karijeru u fudbalu ostavio je zbog glume i manekenstva. 

8. Čaglar Ertugrul

Plavooki Čaglar osvojio je srca hrvatske publike u seriji "Fazilet i njene kćeri". Ovaj glumac visok 188 centimetara održava vrhunsku kondiciju plivajući i redovno igrajući košarku. Pored diplome glume, ima i diplomu mašinskog inženjera, a oduševio se u seriji o turskoj tajnoj službi „Teskilat” u kojoj trenutno glumi.

9. Deniz Kan Aktaš

Ovaj 28-godišnjak iza sebe ima desetak uspešnih projekata, a najpoznatiji je po ulozi u seriji "Pozovi mog agenta". Pre nego što je počeo da se bavi glumom, Aktaš je završio studije brodogradnje i mašinstva u Istanbulu. Glumi i u pozorištu, a poslednja mu je uloga bila Romea u „Romeu i Juliji”.

10. Engin Akjurek

Mnogima omiljeni turski glumac u Srbiji, a obožavan u domovini. Glumio je u nekim od najgledanijih turskih projekata kao što su "Ambasadorova ćerka" i "Izgubljena čast". Ima veoma strog režim vežbanja i to se vidi u njegovoj vrhunskoj formi. Diplomirao je istoriju, piše knjige, a sve više ga zanima ideja o režiji i pisanju scenarija za serije.

11. Furkan Andič

Naši gledaoci pamte ovog mladog glumca sa početka karijere kada je igrao jednu od glavnih uloga u seriji "Anđeli”. Andić često radi kao model, pa nije ni čudo što održava vrhunsku formu. Bavi se raznim sportovima, redovno radi u teretani, ali se bavi i jogom.

12. Ibrahim Čelikkol

Ljubitelj svih sportova, od veslanja do skijanja, 40-godišnji glumac je u vrhunskoj formi. Poznat je po ulogama u serijama "Iffet" i "Milost". Svoje mišiće, ali i intenzivan i naporan rad na njima Čelikkol redovno pokazuje na društvenim mrežama. Samo na Instagramu ga prati 2,3 miliona ljudi.

13. Kerem Bursin

Trenutno najveća turska zvezda van svoje domovine. Mišićavi, plavokosi i svetlooki glumac, zvezda letnjeg hita "Miriše na ljubav", bavi se raznim sportovima, i to se vidi. Svakodnevno vežba, ima razrađen program rada u teretani i van nje, posebnu ishranu.

14. Serkan Čajoglu

Ovaj glumac sa neodoljivim osmehom i još neodoljivijim mišićima poznat je pasioniranim gledaocima turskih serija kao što je "Prsten". Rođen je u Nemačkoj, gde je završio studije ekonomije. Međutim, godinama je radio kao model, pojavio se u nekoliko spotova, a zatim odlučio da se potpuno posveti glumi. 

15. Jigit Kiraci

Ovog šarmantnog glumca, zaljubljenika u vodene sportove i opuštanje uz muziku gledaoci su upoznali pre nekoliko godina u ulozi Merta u seriji "Rat ruža". Sada se vratio na male ekrane u velikom hitu "Prevara". Završio je studije marketinga, ali shvativši da to nije za njega, upisao je kurs glume i prvu ulogu odigrao sa 30 godina.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!