Odrastati u senci slavnih roditelja možda jeste udobno, ali nije uvek lako,a to je na svojoj koži osetio i Bruklin Bekam, najstariji sin Dejvida i Viktorije Bekam. Iako je od malih nogu uživao u njihovom ogromnom bogatstvu, svoje je prve korake, a i sve ostale korake u životu, napravio pred budnim okom javnosti koja je brza na osudi.

Bruklin se suočio sa negativnim komentarima i nakon što mu je poznati brend 'Superdry' otkazao saradnju tokom koje je za samo nekoliko objava na društvenim mrežama trebao da zaradi milione. Bruklin je pre manje od godinu dana potpisao ugovor sa 'Superdryjem', a sada su čelnici kompanije izjavili da su puno pre isteka ugovora 'odlučili da sarađuju sa drugačijim talentima za njihovu kampanju proleće/leto 2022' i Bruklin je tako ostao bez posla.

Iako ga je njegova supruga Nikola Pelc javno branila i govorila koliko mu teško padaju velika očekivanja, navodno je i ona besna zbog toga što 23-godišnjak ne može zadržati posao, čak ni uz debele veze koje imaju njegovi, a i njeni roditelji. Zaređali su se i brojni komentari, iz raznih izvora, koji mladog Bekama otvoreno nazivaju- nesposobnim.

Ali nije da Bruklin nije pokušao. Naslednik Bekamovih okušao se u više različitih poslova pokušavajući da pronađe neki koji mu ‘leži’, ali ni u jednom pokušaju nije istrajao, niti je doživio uspeh.

Pa, krenimo redom...

Mladi Bekam bio je BARMEN

Iako je njegov otac, Dejvid Bekam, bogatiji od engleske kraljice te je bogatstvo njegove porodice procenjeno na 360 miliona funti, jedan od prvih Bruklinovih poslova svakako se ne može smatrati privilegovanim.

Naime, on je svoje prve radne korake napravio kao barmen 2015. godine, a prema pisanju Mirrora, za pripremanje i posluživanje toplih napitaka bio je plaćen samo 2,68 funti po satu.

Fudbaler

Nije retkost da se deca slavnih fudbalera i sami okušaju u fudbalskoj karijeri, a ponekad se dogodi da pokažu jednak talent kao i njihovi očevi. Dejvid Bekam bio je jedan od najboljih fudbalera sveta, ali čini se da Bruklin nije nasledio talent, a navodno se nije previše ni trudio.

Njegov otac nije skrivao da ga je to razočaralo.

Jedan od mojih sinova mi je neki dan rekao: ‘Tata, nisam siguran da želim da igram fudbal’. To mi je malo slomilo srce. Rekao je: ‘Svaki put kada izađem na teren znam da ljudi komentarišu kao je to sin Dejvida Bekama, a ako nisam tako dobar kao ti, onda nisam dovoljno dobar’, ispričao je Dejvid u intervjuu za ABC.

Model

Nakon što mu je propala fudbalska karijera, okrenuo se rezervnoj karijeri svojih roditelja i postao model.

Tokom godina pojavio se u editorijalima i na naslovnicama raznih modnih časopisa poput Vogue China, Interview i New York Times Style Magazine.

Glumac

S obzirom na to da je njegova majka Viktorija nekad bila deo planetarno popularne grupe ‘Spice Girls’, ne čudi da je Bruklin i sam poželeo da bude deo muzičke kulture.

2015. udružio se s bendom The Vamps i pojavio se u spotu za njihovu pesmu ‘Wake Up’ gde je izvodio neke pokrete iz parkoura. Mnogi su tad verovali da je time pokušao da pokrene glumačku karijeru, ali ni od toga nije bilo ništa.

Fotograf

Puno se pisalo i govorilo o Bruklinovim veštinama u fotografiji, ali najčešće o tome da nisu baš dobre.

Mladi Bekam je dobio odlične prilike da stekne fotografsko iskustvo, prvo kao asistent proslavljenog modnog fotografa Rankina, a zatim i kao student na Parsons School of Design u Njujorku.

Njegova karijera asistenta neslavno je završila kada je ekipa koja je redovno radila s Rankinom komentarisala kako ne mogu da veruju koliko je Bruklin nesposoban, a od fotografske škole je sam odustao.

bruklin bekam bavio se jedno vreme fotografijom
pritnscreen/instagram 

2017. objavio je knjigu sa svojim fotografijama pod nazivom 'What I See' koju su kritičari složno popljuvali, a prodaja je išla jako slabo. Kada je dobio posao na kampanji za Burberry BRIT izazvao je lavinu besa.

Proslavljeni britanski fotograf Kris Flojd odluku brenda Burberry da baš njemu da ovaj posao nazvao 'devaluacijom fotografije' i 'čistim nepotizmom', a modni fotograf Džon Gorigan je jednostavno zaključio da je to 'nepravda'.

EPK producent

Iako se nije ubacio u glumu, Holivudu se približio zahvaljujući vezi sa svojom budućom suprugom Nikolom Peltc koja je glumila u filmovima iz 'Transformers' franšize i hit seriji 'Bates Motel'.

U filmskoj industriji postoji deo koji se zove EPK (Electronic Press Kit), a radi se o selekciji fotografija i videa snimljenih 'iza scene' i koji se koriste za promociju određenog filma. Bruklin je bio zadužen za snimanje EPK fotografija za film 'Lola', u kojem je glumila Nikola Pelc. Ni ovde se nije proslavio.

bruklin bekam okušao se i kao producent
pritnscreen/instagram 

Kuvar

Još jedan pokušaj da zaradi (ili u njegovom slučaju potroši) novac je bio kad se okušao u karijeri kuvara.

bruklin bekam probao je i da bude kuvar
printscreen/instagram 

Mesecima je na društvenim mrežama delio recepte, a sve je kulminiralo njegovim nastupom u kulinarskom šouu. Tom prilikom 8 minuta je pripremao sendvič i zaradio teško ismavanje, a Mirror navodi da je produkcija na to potrošila oko 100 hiljada dolara.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!