Linda Evanđelista (57), jedan od najpoznatijih supermodela 90-i. Manekenka se poslednjih godina povukla se iz javnog života, kao i iz sveta modelinga, a razlog svemu bio je neuspeli postupak estetskog zahvata koji je izobličio njeno lice i telo. Nakon dugo godina, čuvena Linda vratila se i snimila kampanju za Fendi.

Bivša manekenka u privatnosti je patila zbog svog izgleda, a bila je poznata po svojoj slavnoj rečenici da ne ustaje iz kreveta za manje od 10.000 dolara.

Prošlo je šest godina od kada se njeno lice znatno promenilo zbog tretmana kojem je podlegla, a sada je odlučila opet oživi svoju karijeru u novoj Fendi kampanji.

Pre nekoliko dana osvanule su fotografije kampanje koju je Linda snimila povodom 25. godina postojanja slavne torbice Fendi Baguette, a koju je dizajnirala Silvia Venturini Fendi.

Linda na fotografiji pozira s dva modela popularne torbice u srebrnoj boji.

U svojoj objavi Linda je dodala koliko je zahvalna Kimu Džonsu i Silviji Venturini Fendi, a zahvalnost je uputila i dizajnerki nakita Delfini Deletrez Fendi.

Proslava će biti obeležena na jesen, tačnije 9. septembra, posebnom modnom revijom u Njuorku, dve godine od kkako je modni dizajner Kim Džons stigao u Fendi kao kreativni direktor modne kuće Fendi za žensku modu.

Inače, bivša manekenka je u februaru ove godine konačno progovorila za People o estetskom tretmanu koji je uništio njeno lice i telo. Jedna od najpopularnijih žena na svetu prošla je kroz popularni postupak cool sculpting, odnosno zamrzavanja sala kako bi smanjila masne želije, ali dogodila se nuspojava na koju nije bila upozorena i zato je reagovala sudskom tužbom tražeći 50 miliona dolara.

Zbog 'unakaženosti' kako je znala da sama kaže, Linda se šest godina skrivala od medija i nerado je izlazila iz kuće.

linda evanđelista tokom danima svoje velike slave
Shutterstock 

- Volela sam da budem modnoj pisti. Sada se bojim da naletim na nekoga koga poznajem. Ne mogu više da živim ovako, skrivajući se i stideći se. Jednostavno više nisam mogla da živim u ovoj boli. Spremna sam da konačno progovorim, rekla je Linda kroz suze za magazin People.

Nadalje, kako je objasnila u intervjuu, tri meseca nakon zahvata počela je da primećuje izbočine na bradi, bedrima i grudima. Područja njenog tela, koja je htela da smanji, odjednom su porasla. Nakon toga su i utrnula.

- Pokušala sam sve to sama da popravim misleći da radim nešto pogrešno. Došla sam do tačke u kojoj više uopšte nisam jela. Mislila sam da gubim razum, otkrila je.

linda evanđelista sa posledicama tretmana na licu
Elder Ordonez / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Zbog izdeformisanog izgleda počela je i da vežbati, ali nije bilo napretka. U junu 2016. otišla je kod lekara.

- Skinula sam se pred njim i rekla mu: 'Ne jedem, gladujem. Šta radim pogrešno?'

Lekar joj je nakon toga dijagnostikovao paradoksalnu adipoznu hiperplaziju (PAH), ozbiljnu nuspojavu cool sculptinga čija je posledica rast i stvrdnjivanje tkiva na tretiranom delu tela.

- Nije bilo ni malo bolje. Izbočine su izbočine. Ne gledam se u ogledalo. Oduvek sam znala da ću ostariti i znam da postoje stvari kroz koje telo prolazi. Ali jednostavno nisam mislila da ću izgledati ovako. Ne prepoznajem sebe fizički, ali se više ne prepoznajem ni kao osoba. Linde Evanđeliste kao supermodela više nema, priznala je tada Linda.

Tady je rekla i kako se nada da će njeno iskustvo, tsčnije trauma, pomoći drugima koji su proživeli slično. Podserimo, Linda je 90-ih godina prošlog veka bila jedna od najuspešnijih i najuticajnijih manekenki.

- Nijedna manekenka nije bila bolja od nje, zjavila je za People Ana Vintur. Kako je Linda izgledala nekada pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

Gérard JULIEN / AFP / Profimedia, Elder Ordonez / INSTAR Images / Profimedia Slavna manekenka nekad i sad

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!