I decenijama nakon što je tragično stradala u kobnoj saobraćajnoj nesreći, stil princeze Dajane preživeo je test vremena, a mnogi, kako obični smrtnici, tako i članovi kraljevske porodice, i dalje inspiraciju pronalaze u nekim od njenih legendarnih odevnih kombinacija.

Od kultne 'osvetničke haljine' do omiljenih komada koje je nosila tokom svakodnevnih obaveza, Ledi Dajana svakodnevno je dokazivala kako je žena s posebnim ukusom i nepogrešivim stilom kakav se ne viđa svakog dana.

Poput mnogih članova kraljevske porodice, ni ona se nije protivila ponavljanju odevnih kombinacija, a osoba od njenog poverenja otkrila je tužan razlog zašto je Dajana ovo praktikovala češće nego bilo koji drugi član kraljevske porodice.

princeza dajana često je nosila istu odeću
CNP / ddp USA / Profimedia 

Dok Kejt Midlton ponavlja odeću zbog ekološke osveštenosti,princeza Dajana je to činila kako bi smanjila svoju izloženost paparacima. Njena trenerka Dženi Rivet otkrila je tako kako je Dajana ponavljala odeću u svakodnevnom životu upravo kako bi srušila vrednost snimljenim paparaco fotografijama.

U jednoj od epizoda "Yahooove 'The Royal Box"', Dženi se prisetila kako je Dajana razgovarala s njom o ovoj strategiji, rekavši kako će nositi istu "Virgin" majicu na svakom treningu. 

Nije naime tajna da su paparaci bili nemilosrdnni prema princezi, neprestano je okružujući i proganjajući. Bila je to okrutna svakodnevna borba koja je s vremenom duboko uticala na njeno mentalno zdravlje, i koja ju je na kraju koštala života, s obzirom na to da se stravična nesreća 31. avgusta 1997. u pariškom tunelu Pont de l’Alma dogodila upravo dok je Dajana u društvu svog ljubavnika pokušavala da pobegne paparacima.

Brojni drugi detalji o životu princeze Dajane poznati su zahvaljujući inspektoru Kenu Verfeu koji je, kao telohranitelj pokojne princeze, bio jedan od najbližih ljudi od njenog poverenja i koji je puno puno toga otkrio u knjizi 'Diana: A Closely Guarded Secret'. Njegovi memoari nude novi uvid u mnogo toga šta smo mislili da znamo o princezi Dajani, s nefiltriranim anegdotama, ali i razmišljanjima o njenu životu kroz Kenove oči.

Photoshot / Avalon / Profimedia, VINCENT AMALVY / AFP / Profimedia Princeza Dajana i princ Čarls.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!