Svet je pre nekoliko dana ostao u potpunom šoku kada se saznalo da je Ilon Mask ponovo postao otac i to blizanaca. Ništa to ne bi bilo toliko čudno da se nije do skoro pričalo o njegovom raskidu sa pevačicom Grajms, da bi se pojavila informacija da je i sa njom dobio još jedno dete u tajnosti krajem prošle godine, iako tada uveliko nisu bili zajedno, a da mu u novoj romansi sa glumicom Natašom Baset "cvetaju ruže".

Zato su isprva mnogi bili ubeđeni da je upravo Nataša ta sa kojom je dobio još dvoje dece. Međutim, istina je da je majka blizanaca niko drugi do jedna od glavnih rukovoditeljki njegove komapnije "Neuralink" Šivon Zilis.

Oni su nedavno pokrenuli i postupak da se za promenu imena blizanaca, kako bi majčino prezime bilo dodato kao deo srednjeg imena, navodi se u izveštaju pozivajući se na sudske dokumente, piše Firtstpost.com.

Ilon Mask dobio je blizance sa jednom od rukovoditeljki iz svoje kompanije.
DIGGZY/JESAL / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Podsetimo, Ilon Mask ima blizance Grifina i Ksavijera (18) i trojke Kaija, Saksona i Damijana (16) sa bivšom ženom Žastin, a sa bivšom devojkom Grajms takođe ima sina Ks AE A-KSII, koji 4. maja puni dve godine i ćerku Eksa Dark Siderel koja je rođena u decembru 2021.

Ilon mask dobio je ćerku sa pevačicom Grajms.
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Nedavno je jedan od njegovih sinova iz prvog braka pred sudom zatražio da promeni pol i odrekne se očevog prezimena, jer ne želi ništa više da ima s njim.

Međutim, ko je zapravo Šivon Zilis?

Ona je nakon što se saznalo da je majka blizanaca nestala iz javnosti i sa mreža, a i pre toga njen profil od pre 10.000 pratilaca bio je zaključan. Ipak, njen Tviter je još uvek aktivan, gde veoma često deli odlomke iz knjiga i tekstova o naučnoj fantastici.

Šivon Zilis radi za Maska.
Twitter / Planet / Profimedia 

Inače, Šivon je rođena u Kanadi, a kasnije je pohađala Jejl igrajući godinama u školskom hokejaškom timu kao golmanka. Najpre je živela u San Francisku, a potom se preselila u Ostin u Teksasu. Nakon što je diplomirala na Jejlu radila je u IBM-u, a kasnije postala jedna od osnivača Bloomberg Bete, proveravajući startupe za mašinsko učenje.

Vremenom je prešla u "Neuralink" nakon što je upoznala Maska 2016. godine kada je bila direktorka kompanije za istraživanje veštačke inteligencije OpenAI. Prema njenom LinkedIn profilu, trenutno je direktorka operacija i specijalnih projekata u Maskovoj kompaniji.

Zanimljivo je i da je Zilis radila na više AI projekata za Maskovu kompaniju "Tesla", od dizajna autopilota do dizajna čipa. Prema biografiji na njenom Tviter profilu, Zilis je zainteresovana za "veštačku inteligenciju, biološku inteligenciju i za sve što postoji između i izvan toga".

Šivon Zilis zainteresovana je za veštačku inteligenciju.
pritnscreen/youtube 

Ona je 2021. podelila svoje planove za "razvijanje veštačke inteligencije u svetu na najbolji mogući način" dok je govorila na kanadskoj dodiplomskoj konferenciji.

- Ako razmislite o tome, svaka pojedinačna komponenta vaše stvarnosti, sve što ste ikada dotakli, svako sećanje koje ste ikada imali, sve što ste ikada osetili, sve su to samo signali koji izviru iz vašeg mozga i tako kada govorimo o stvaranju platforme za direktno povezivanje sa mozgom, imate potencijal da jednostavno modulirate bukvalno bilo šta - rekla je Zilis tada, a još njenih fotografija pogledajte u galeriji ispod:

pritnscreen/instagram, Twitter Šivon Zilis je Ilonu Masku rodila blizance u tajnosti, a inače radi kao jedna od glavnih rukovoditeljki u njegovim firmama...

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!