Transrodna ćerka Ilona Maska podnela je zahtev za promenu imena u skladu sa svojim novim rodnim identitetom.

"Ne želim više da živim, a da budem u srodstvu sa svojim biološkim ocem na bilo koji način i u bilo kom obliku ili formi", navodno piše u dokumentima koji su priloženi sudu, prenosi "Daily Mail".

Zevijer Aleksandar Mask koji je nedavno napunio 18 godina papirologiju je podneo sudu u Santa Monici u Kaliforniji sredinom aprila, a ubuduće želi da se zove Vivijan Džena Vilson. Transrodna tinejdžerka objasnila je da želi da uzme majčino prezime kako bi se udaljila od oca.

Njena majka je Džastin Vilson razvela se od Maska 2008. godine, a još uvek nije poznato zbog čega tinejdžerka želi da se udalji od svog oca. 

Otprilike mesec dana nakon što je njegovo dete podnelo zahtev za promenu imena i pola, Mask je izjavio da podržava Republikansku stranku čiji izabrani predstavnici podržavaju niz zakona kojima bi se ograničila prava transrodnih osoba u saveznim državama diljem zemlje.

"Apsolutno podržavam transrodnost, ali sve ove zamenice su estetska noćna mora", napisao je Mask na Tviteru 2020. godine.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!