Dok neke žene ne mogu da imaju decu, druge jednostavno to ne žele. Ne sada što ne vole decu, već sebe ne vide kao majke.

Zbog takve odlike, po mišljenu mnogih sebične, mnoge žene susreću sa osudom i neshvatanjem okoline. Ipak, one istrajavaju u svojoj odluci, uz čvrste stavove. Predstavljamo vam slavne žene koje su javno izrazile svoj stav iako su ih neki zbog toga osudili...

1. Opra Vinfri

"Da imam decu, ona bi me mrzela", rekla je slavna voditeljka za The Hollivood Reporter 2013.

"Ona bi završila u nekoj emisiji poput moje, a koja govori o meni jer bi nešto u mom životu moralo da pati, a to bi verovatno bili oni", rekla je Opra Vinfri aludirajući na to da žene neretko ne mogu potpuno da se posvete i deci i karijeri. 

Opra vInfri kaže da bi je deca mrzela kada bi ih imala
Elder Ordonez / INSTAR Images / Profimedia 

Umesto da rađa decu, Opra je osnovala Akademiju za devojčice u Južnoj Africi i učenice smatra svojim ćerkama.

2. Dženifer Aniston

Dosta se spekulisalo o glumičinoj trudnoći, a Dženifer ističe da žene mogu biti kompletne i bez partenra i bez dece.

"Ogromna količina resursa koju štampa trenutno troši pokušavajući da jednostavno otkrije da li sam trudna ili ne (po milioniti put) ukazuje na to da vlada mišljenje da su žene nekako nepotpune, nesrećne i nisu uspešne ako nemaju decu.

Dženifer Aniston tvrdi da je kompletna ličnost i bez partenra i bez dece
Dee Cercone / Everett / Profimedia 

"Mi same odlučujemo šta je lepo kada je u pitanju naše telo…. Ne moramo da budemo u braku ili majke da bismo bile potpune. Same možemo da odredimo svoj srećan kraj", rekla je Dženifer Aniston.

Anistonova je u jednom intervjuu otvorila dušu ne samo o svojoj bogatoj karijeri, već i o nekim bolnim temama zbog kojih dobija užasne komentare svakodnevno poput da je "izabrala karijeru umesto dece".

"Nekada sam sve glasine shvatala veoma lični, pa i one u trudnoći, ali i sve te pretpostavke tipa: "Oh, izabrala je karijeru umesto dece". Ali, oni nemaju pojma šta se sa mnom lično dešava, ili medicinski, zašto ne mogu... mogu li uopšte da imam decu? Oni ništa ne znaju, i sve je to bilo zaista bolno, štetno i jednostavno bezobrazno", rekla je glumica.

3. Majli Sajrus

"Dobili smo upropašćenu planetu, a ja odbijam da to predam svom detetu", rekla je Majli pre tri godine za Elle magazin.

Ona dodaje da nema nadu u majčinstvo dok se ne stvore uslovi u kojima bi mogla da zamisli svoje dete u harmoniji sa životinjama i prirodom.

Majli Sajrus se nada boljim uslovima na planeti a do tada ne planira da postane mama
Shutterstock 

4. Kim Katral

2003. glumica Kim Katral, zvezda serije "Seks i grad" izjavila je da nije spremna za majčinstvo.

"Pokušavam da prevaziđem očekivanja, pritisak vršnjaka ili da pokušavam da ugodim – i samo slušam. Verujem da su svi odgovori na kraju u nama. Zbog pritiska spolja u jednom trenutku sam shvatila da nisam spremna da napravim taj korak u majčinstvo", rekla je čuvena Samanta.

Kim Katral ne krije da voli decu ali smatra da nisu zanju
Ken McKay / Shutterstock Editorial / Profimedia 

5. Dita von Tiz

Najpoznatija igračica burleske izjavila je da je promenila svoja shvatanja o roditeljstvu nakon braka sa čovekom koji nije želeo da ima decu, te da iako voli decu svoje sestre ne želi da ima svoju jer ne smatra potomstvo jedinim načinom za ispunjen i srećan život.

Dita von Tiz je promenila je shvatanje o roditeljstvu nakon braka s čovekom koji nije želeo da ima decu
Shutterstock 

6. Rene Zelveger

Slavna Oskarovka nekoliko puta do sada je navela nikada nije težila ka tome da bude mama.

"Majčinstvo mi nikada nije bilo ambicija", rekla je Rene za Times 2004. godine.

Dodala je i da nikada nije imala očekivanja šta će uraditi do svoje 20, pa 30. godine i slično.

Rene Zelveger kaže da joj majčinstvo nikada nije bila ambicija
Shutterstock 

"Ja samo shvatam stvari kako dolaze, svaki dan, i ako se nešto desi, sve je u redu. Samo želim da budem nezavisna i da mogu da se brinem o sebi. Sve ostalo je samo dodatak", dodala je.

7. Ešli Džad

Proslavljena glumica Ešli Džad jednom prilikom je izajvila da bi radije brinula o deci koja nemaju majku.

"Činjenica je da sam odlučila da nemam decu jer verujem da su deca koja su već ovde zaista i moja", rekla je i dodala:

Ešli Džad kaže da bi radnije brinula o deci koja su ostala bez majke
Shutterstock 

"Ne moram da pravim svoje bebe kada ima toliko siročadi i napuštene dece kojoj su potrebni ljubav, pažnja, vreme i briga".

8. Helen Miren

Proslavljena glumica Helen Miren nikada nije krila da voli decu, ali kako je rekla sebe nije videla kao majku.

"Nisam osećala potrebu za detetom niti sam osećala gubitak zato što ga nemam. To nije bila moja sudbina. Nikada se nije dogodilo i nije mi bilo bitno šta ljudi misle. Gde god sam došla muškarci bi mi govorili: "Šta? Nemaš dece? Bolje ti je da se baciš na posao, stara curo." Ja bih im samo rekla da odje*u," izjavila je Miren jednom prilikom. Ipak, ne krije da je postojao jedan trenutak u njenom životu kada ju je činjenica da nikad neće biti majka rastužila.

Helen Miren jednom prilikom je izjavila da nije osećala potrebu da ima dete
Kazuko Wakayama / KCS Presse / Profimedia 

"Volim decu, smešna su i slatka, ali nikad nisam želela svoju. Nikad nisam ni na trenutak žalila za time što nemam decu. Zapravo to je laž. Kada sam gledala film "Roditelji" plakala sam 20 minuta. Radnja je vezana za priču o ulozi roditelja i kako ona nikad ne prestaje, čak ni kada si deda ili baka. Tada sam shvatila da to nikada neću doživeti. Plakala sam nekih 20 minuta za tim gubitkom i činjenicom da to nikada neću iskusiti. Onda sam prebolela i ponovo sam bila srećna", rekla je britanska glumica.

9. Rejčel Rej

Voditeljka Rejčel Rej takođe sebe ne vidi kao majku.

"Previše sam zaposlena da bih bila dobar roditelj. Ponekad se osećam kao loša osoba zato što se ne brinem dobro o svom psu. Jednostavno osećam da bih bila nesrećna kada bih rodila dete i onda pokušala da balansiram između odgoja i svega što radim", rekla je za američke medije Rejčel.

Rejčel Rej takođe kaže da sebe ne vidi kao jaku
Shutterstock 

10. Doli Parton

Poznata muzičarka Doli Parton misli da joj nije bilo suđeno da ima decu.

"Odrasla sam u velikoj porodici s osmoro dece mlađe od mene, moja braća i sestre kasnije su došli da žive sa mnom. Volim njihovu decu, unuke i praunuke kao da su moja. Zovu me teta baka. Često mislim da mi nije bilo suđeno da imam svoju decu zato da bi sva ta druga deca mogla biti 'moja'", rekla je Doli.

Doli Parton misli da joj nije bilo suđeno da ima decu
Shutterstock 

Bonus video:

Napitak Dženifer Aniston za zdravlje i mladolikost Instagram/jenniferaniston

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!