Svet rokenrola oduvek je bio poprište svakakvih priča. Opravdano ili ne, na vama je da prosudite, ali činjenica je da izreka "sex, drugs and rock and roll‍" nije nastala tek tako. Zapravo, životi nekih od najvećih rok zvezda bili su u znaku raskalašnih žurki, grupi devojkaka, narkotika, alkohola... a mnogi su svojevremeno i ozbiljno kršili zakon bez da su ikada odgovarali za učinjeno.

Jedan od primera bio je upravo pevač benda "Aerosmith", Stiven Tajler, koji je trenutno ponovo na rehabilitaciji zbog problema sa narkoticima iako je u prošlosti zbog kokaina prokockao milione dolara. O njegovom životu ispredale su se brojne priče, a jedna od najgorih i definitivno ne za one sa slabim želucem, bila je njegova veza sa Džulijom Holkomb.

Stiven Tajler vodio je raskalašan život rokera.
Shutterstock 

Džulija, inače dobra prijateljica glavne grupi devojke, Bebe Bjul, koja će kasnije postati Stivenova devojka, a potom mu i roditi ćerku Liv, bila je vatreni fan benda "Aerosmith".

Stiven Tajler dobio je Liv Tajler sa ljubavnicom Bebe Bjul.
RICH SCHMITT / AFP / Profimedia 

Bebe ju je "uzela pod svoje" kada je imala samo 15 godina i promenila joj stil oblačenja, naučila kako da se ponaša u društvu poznatih i slično. Lepa Džulija veoma brzo je postala "meta" brojnh rokera, zahvaljujući specifičnoj lepoti, zbog čega je veoma brzo postala glavna u tim krugovima, a samim tim, nije trebalo mnogo vremena da privuče pažnju i samog Stivena nakon jednog koncerta.

Ušli su u vezu, a ona je tada mislila da je to "najbolja stvar koja joj se desila". Međutim, lepa Džulija nije mogla ni da sanja u kakav će se pakao pretvoriti njen život o čemu je prvi put progovorila tek pre nekoliko godina, a od detalja se mnogima dizala kosa na glavi.

Nakon koncerta na kom su se "smuvali", Džulija je otišla sa njim u Boston, a njena majka zapravo je prepustila starateljstvo Stivenu. Ono što je bizarno u celoj priči, a što Džulija nije najbolje razjasnila je činjenica da je tada 24-godišnji Tajler uspeo da ubedi njenu majku da postane njen zakonski staratelj.

- Pitala sam ga kako je to uspeo. Rekao mi je "Rekao sam joj da je to neophodno kako bih te upisao u školu" - odgovorio mi je Stiven.

Od te tačke, Džulija je pripadala Stivenu Tajleru.

- U to vreme, mislila sam da mi je on jedina nada. Uskoro sam upala u ceo taj svet rokenrol života, prepun seksa i opijata. Nakon par meseci veze, Stiven mi je rekao da želi da imamo dete. Ja sam bila na kontracepcijskim pilulama koje mi je bacio kroz terasu hotela u kome smo odsedali u tom trenutku - kaže ona.

Zaljubljena Džulija verovala je da će doživeti bajku sa Stivenom, međutim, život sa njim postao je nepodnošljiv.

- U roku od godinu dana, ostala sam trudna. Iako Stiven Tajler tvrdi da mi to nije bilo prvi put, to nije istina. To mi je bila prva trudnoća u životu. Međutim, Stiven je počeo da se hladi. Odjednom više nije bio tako zainteresovan za budućnost sa mnom - otac mu je govorio da sam premlada i previše nezrela. I Tajlerova baba je bila protiv naše veze. Tek tada shvatila sam u kakvom sam strašnom položaju. Stiven je imao svu moć, a ja sam bila trudna sa čovekom koji odjednom nije zainteresovan za mene iako me je uveravao da želi da provede život sa mnom. Veliki teg oko vrata bila mu je činjenica da je moj staratelj. Govorio mi je da ne planira da se venča sa mnom, uprkos tome što sam trudna i to na njegovo insistiranje - ispričala je Džulija.

Stviven Tajler nije želeo da oženi Džuliju iako je bila trudna.
Shutterstock 

U jesen 1975. godine, neke tri godine nakon što su se upoznali, vratili su se u Boston gde su živeli nakon posete Tajlerovim roditeljima. Posle par nedelja, Stiven Tajler je otišao na turneju.

- Bila sam sama i trudna, bez novca, bez obrazovanja, bez vozačke dozvole, sa malo hrane. Stiven me je zvao svakog dana da proveri kako sam, a ja sam ga molila da mi pošalje malo para za namirnice. Rekao mi je da će poslati svog prijatelja Reja Tabana da ide sa mnom u supermarket. Sećam se da sam stajala kraj prozora i čekala da Tabano naiđe. Ušao je u stan i sledeće čega se sećam je da se budim boreći se za dah. Reja nije bilo - piše objašnjavajući da je došlo do požara zbog kog je hospitalizovana. Rej je navodno uverio Tajlera da je abortus jedino rešenje za situaciju u kojoj se par našao.

- Oko sat vremena mi je pričao o tome kako sam previše mlada za dete, da će dete ionako sigurno imati oštećenje mozga zbog dima, a i zato što sam uzimala opijate. Ponavljala sam tiho "ne", i rekla sam da nije u redu da me tera da donosim takvu odluku dok se još oporvljam. Rekao mi je da moram sada da izvršim abortus, jer će inače biti prekasno. I dalje sam odbijala, a onda mi je zapretio da će me ostaviti i vratiti me kod majke. Slomila sam se, uplašila sam se da će me i on napustiti kao i moji roditelji. Počela sam da plačem i pristala na abortus. Kasnije sam saznala da me je on tada već uveliko varao sa Bebe Buel, koja će kasnije roditi Liv Tajler. Verovala sam da me Stiven sigurno voli kada je preuzeo starateljstvo nadamnom i kada je toliko želeo bebu sa mnom - rekla je.

Stivena je ostavila februara 1977. godine i vratila se da živi sa majkom i očuhom.

- Stiven je zvao par puta i posle toga ga više nikad nisam čula.

Holokombova se kasnije ponovo udala i rodila šestoro dece, a pokrenula je i kampanju "Silent no more". Otvorila je i ustanovu u Memfisu za devojke i žene koje su zanemarene i zlostavljane. Da ironija bude veća, Tajler je toj ustanovi donirao pola miliona dolara kroz svoju sopstvenu fondaciju "Džejnin fond", a svoju fondaciju osnovao je prema pesmi Aerosmita "Janie's got a gun", o devojci koja se bori protiv zlostavljanja.

Ona je i napomenula da ne mrzi Tajlera niti je ogorčena jer smatra da ne bi našla ljubav svog života da je zadržala bebu, ali takođe je napomenula i da nikada pre Stivena nije bila trudna, da nije imala abortuse pre njega i da nije ona zapalila stan u kojem je tada živela sa rokerom. Zahvalna je i vatrogascu koji je izvukao iz plamene buktinje. Džulija je rekal i da posle povrtka kući, pevaču nije tražila nikakav novac i da je iz cele veze izašla sa samo dubokim žaljenjem. Oštro je demantovala i delove iz Tajlerove knjige da su imali seks na raznim javnim mestima i nije joj jasno zašto preteruje o tim stavrima jer godinama nisu govorili, a te njegove priče je bole. Bilo kako bilo, nastavila je život, trudeći se da živi po hrišćanskim načelima i da bude dobra supruga i majka.

Stiven je inače retko govorio o Džuliji, ali je u svojoj autobiografiji pričao o abortusu.

- Bila je to velika kriza. Strašno je to kada znate da novi život raste u ženi, ali svi oko vas vas uveravaju da će ta stvar u njenom stomaku uništiti živote svima, pa i vama i njoj. Onda odete kod lekara, on joj ubrizga nešto u stomak dok vi gledate i onda uskoro vidite mrtav fetus. Bio sam uništen i pitao se šta am to uradio - napisao je u svojoj autobiografiji, a kasnije pričao i u intervjuu kod Opre.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!