Stiven Tajler, pevač Aerosmita možda jeste svojevremeno bio jedan od najpoželjnijih muškaraca na planeti, a tokom duge karijere kao i većina rokera tog vremena nije uvek povlačio poteze koji su za ponos, ali niko nije mogao ni da zamisli koliko izopačen um ima sve, dok njegova bivša devojka Džulija Holkomb nije rešila da progovori o svemu.

Roker i Džulija koja je kao tinejdžerka bila jedna od grupi devojaka, upoznali su se kada je imala samo 16 godina nakon jednog koncerta. Ona je u svom autorskom tekstu koji je napisala za LifesiteNews tvrdila da je Stiven Tajler te večeri pokazao izuzetno interesovanje za nju i tako je počela njihova veza.

Mlada devojka mislila je da je to najbolja stvar koja je mogla da joj se desi, a umesto da nakon koncerta ode kući, on ju je ubedio da krene sa njim u Boston. Veoma brzo nakon toga, Džulijina majka prepustila je starateljstvo Stivenu.

- Pitala sam ga kako je to uspeo. Rekao mi je "Rekao sam joj da je to neophodno kako bih te upisao u školu"- odgovorio joj je Stiven svojevremeno, a pevač je uskoro i zvanično postao njen legalni staratelj.

Stven Tajler napravio je dete usvojenoj ćerki.
Shutterstock 

Od te tačke, Džulija je pripadala Stivenu Tajleru.

- U to vreme, mislila sam da mi je on jedina nada. Uskoro sam upala u ceo taj svet rokenrol života, prepun seksa i opijata. Nakon par meseci veze, Stiven mi je rekao da želi da imamo dete. Ja sam bila na kontracepcijskim pilulama koje mi je bacio kroz terasu hotela u kome smo odsedali u tom trenutku - kaže ona.

- U roku od godinu dana, ostala sam trudna. Iako Stiven Tajler tvrdi da mi to nije bilo prvi put, to nije istina. To mi je bila prva trudnoća u životu. Međutim, Stiven je počeo da se hladi. Odjednom više nije bio tako zainteresovan za budućnost sa mnom - otac mu je govorio da sam premlada i previše nezrela. I Tajlerova baba je bila protiv naše veze. Tek tada shvatila sam u kakvom sam strašnom položaju. Stiven je imao svu moć, a ja sam bila trudna sa čovekom koji odjednom nije zainteresovan za mene iako me je uveravao da želi da provede život sa mnom. Veliki teg oko vrata bila mu je činjenica da je moj staratelj. Govorio mi je da ne planira da se venča sa mnom, uprkos tome što sam trudna i to na njegovo insistiranje - ispričala je Džulija.

Problemi su se nastavili i kada su se vratili u Boston. Stiven je nekoliko nedelja kasnije otišao na turneju, a ona je, kako je priznala, ostala sama, trudna, bez novca, obrazovanja ili vozačke dozvole.

- Stiven me je zvao svakog dana da proveri kako sam, a ja sam ga molila da mi pošalje malo para za namirnice. Rekao mi je da će poslati svog prijatelja Reja Tabana da ide sa mnom u supermarket. Sećam se da sam stajala kraj prozora i čekala da Tabano naiđe. Ušao je u stan i sledeće čega se sećam je da se budim boreći se za dah. Reja nije bilo - piše objašnjavajući da je došlo do požara zbog kog je hospitalizovana. Rej je navodno uverio Tajlera da je abortus jedino rešenje za situaciju u kojoj se par našao.

Tako je Džulija završila u bolnici zbog posledica gušenja dimom, dok je Tajler na Rejev savet rešio da izvrši pritisak na nju da abortira.

- Oko sat vremena mi je pričao o tome kako sam previše mlada za dete, da će dete ionako sigurno imati oštećenje mozga zbog dima, a i zato što sam uzimala opijate. Ponavljala sam tiho "ne", i rekla sam da nije u redu da me tera da donosim takvu odluku dok se još oporvljam. Rekao mi je da moram sada da izvršim abortus, jer će inače biti prekasno. I dalje sam odbijala, a onda mi je zapretio da će me ostaviti i vratiti me kod majke. Slomila sam se, uplašila sam se da će me i on napustiti kao i moji roditelji. Počela sam da plačem i pristala na abortus. Kasnije sam saznala da me je on tada već uveliko varao sa Bebe Buel, koja će kasnije roditi Liv Tajler. Verovala sam da me Stiven sigurno voli kada je preuzeo starateljstvo nadamnom i kada je toliko želeo bebu sa mnom - rekla je.

U vreme kada je Džučija Holkomb abortirala Stivenovo dete, njegova ljubavnica je već bila trudna i nosila Liv Tajler.
RICH SCHMITT / AFP / Profimedia 

Džulija je ostavila rokera 1977. godine i vratila se da živi sa majkom i očuhom, a nakon toga slavni muzičar probao je da je kontaktira nekoliko puta.

Holokombova se kasnije ponovo udala i rodila šestoro dece, a pokrenula je i kampanju "Silent no more". Otvorila je i ustanovu u Memfisu za devojke i žene koje su zanemarene i zlostavljane. Da ironija bude veća, Tajler je toj ustanovi donirao pola miliona dolara kroz svoju sopstvenu fondaciju "Džejnin fond", a svoju fondaciju osnovao je prema pesmi Aerosmita "Janie's got a gun", o devojci koja se bori protiv zlostavljanja.

Stiven Tajler je svoju vezu sa Džulijom opisao u pesmi "Janie's got a gun".
Shutterstock 

Stiven je inače retko govorio o Džuliji, ali je u svojoj autobiografiji pričao o abortusu.

- Bila je to velika kriza. Strašno je to kada znate da novi život raste u ženi, ali svi oko vas vas uveravaju da će ta stvar u njenom stomaku uništiti živote svima, pa i vama i njoj. Onda odete kod lekara, on joj ubrizga nešto u stomak dok vi gledate i onda uskoro vidite mrtav fetus. Bio sam uništen i pitao se šta am to uradio - napisao je u svojoj autobiografiji.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!