Jedna od najstrašnijih tajni svetskog šoubiznisa izašla je na videlo samo iz razloga što je žrtva konačno rešila da progovori.

Glavni akter je Stiven Tajler, pevač benda "Aerosmit" koji je pre ravno 48 godina učinio užasnu stvar devojčici koja je tada imala samo 16 godina i bila veliki fan pomenute grupe.

Stiven je tada imao 24 godina, a u bekstrejdžu u Portlandu gde su održali koncert upoznao je Džuliju Holkomb. Ova tinejdžerka bila je opčinjena životom jedne grupi devojke koja ju je "uzela pod svoje" kada je imala 15 godina i promenila joj stil oblačenja i pokazala kako da privuče pažnju rok zvezda. Džulija u svom autorskom tekstu koji je napisala za LifesiteNews tvrdi da je Stiven Tajler te večeri nakon koncerta pokazao izuzetno interesovanje za nju i tako je počela njihova veza.

- U to vreme, mislila sam da je to najbolja stvar koja je mogla da mi se dogodi. Moja tužna života priča, ali i činjenica da sam mlada i atraktivna, zainteresovali su stivena. Uskoro nakon koncerta, otišla sam sa njim u Boston - kaže.

Ono što je bizarno u celoj priči, a što Džulija nije najbolje razjasnila je činjenica da je Tajler uspeo da ubedi njenu majku da mu prepusti starateljstvo.

- Pitala sam ga kako je to uspeo. Rekao mi je "Rekao sam joj da je to neophodno kako bih te upisao u školu" - odgovorio mi je Stiven.

Stiven Tajler je sa 24 godine zaveo 16-godišnju devojčicu.
Shutterstock 

Od te tačke, Džulija je pripadala Stivenu Tajleru.

- U to vreme, mislila sam da mi je on jedina nada. Uskoro sam upala u ceo taj svet rokenrol života, prepun seksa i opijata. Nakon par meseci veze, Stiven mi je rekao da želi da imamo dete. Ja sam bila na kontracepcijskim pilulama koje mi je bacio kroz terasu hotela u kome smo odsedali u tom trenutku - kaže ona.

- U roku od godinu dana, ostala sam trudna. Iako Stiven Tajler tvrdi da mi to nije bilo prvi put, to nije istina. To mi je bila prva trudnoća u životu. Međutim, Stiven je počeo da se hladi. Odjednom više nije bio tako zainteresovan za budućnost sa mnom - otac mu je govorio da sam premlada i previše nezrela. I Tajlerova baba je bila protiv naše veze. Tek tada shvatila sam u kakvom sam strašnom položaju. Stiven je imao svu moć, a ja sam bila trudna sa čovekom koji odjednom nije zainteresovan za mene iako me je uveravao da želi da provede život sa mnom. Veliki teg oko vrata bila mu je činjenica da je moj staratelj. Govorio mi je da ne planira da se venča sa mnom, uprkos tome što sam trudna i to na njegovo insistiranje - ispričala je Džulija.

U jesen 1975. godine, neke tri godine nakon što su se upoznali, vratili su se u Boston gde su živeli nakon posete Tajlerovim roditeljima. Posle par nedelja, Stiven Tajler je otišao na turneju.

- Bila sam sama i trudna, bez novca, bez obrazovanja, bez vozačke dozvole, sa malo hrane. Stiven me je zvao svakog dana da proveri kako sam, a ja sam ga molila da mi pošalje malo para za namirnice. Rekao mi je da će poslati svog prijatelja Reja Tabana da ide sa mnom u supermarket. Sećam se da sam stajala kraj prozora i čekala da Tabano naiđe. Ušao je u stan i sledeće čega se sećam je da se budim boreći se za dah. Reja nije bilo - piše objašnjavajući da je došlo do požara zbog kog je hospitalizovana. Rej je navodno uverio Tajlera da je abortus jedino rešenje za situaciju u kojoj se par našao.

Tako je Džulija završila u bolnici zbog posledica gušenja dimom, dok je Tajler na Rejev savet rešio da izvrši pritisak na nju da abortira.

- Oko sat vremena mi je pričao o tome kako sam previše mlada za dete, da će dete ionako sigurno imati oštećenje mozga zbog dima, a i zato što sam uzimala opijate. Ponavljala sam tiho "ne", i rekla sam da nije u redu da me tera da donosim takvu odluku dok se još oporvljam. Rekao mi je da moram sada da izvršim abortus, jer će inače biti prekasno. I dalje sam odbijala, a onda mi je zapretio da će me ostaviti i vratiti me kod majke. Slomila sam se, uplašila sam se da će me i on napustiti kao i moji roditelji. Počela sam da plačem i pristala na abortus. Kasnije sam saznala da me je on tada već uveliko varao sa Bebe Buel, koja će kasnije roditi Liv Tajler. Verovala sam da me Stiven sigurno voli kada je preuzeo starateljstvo nadamnom i kada je toliko želeo bebu sa mnom - rekla je.

Stivena je ostavila februara 1977. godine i vratila se da živi sa majkom i očuhom.

- Stiven je zvao par puta i posle toga ga više nikad nisam čula.

Holokombova se kasnije ponovo udala i rodila šestoro dece, a pokrenula je i kampanju "Silent no more". Otvorila je i ustanovu u Memfisu za devojke i žene koje su zanemarene i zlostavljane. Da ironija bude veća, Tajler je toj ustanovi donirao pola miliona dolara kroz svoju sopstvenu fondaciju "Džejnin fond", a svoju fondaciju osnovao je prema pesmi Aerosmita "Janie's got a gun", o devojci koja se bori protiv zlostavljanja.

Stiven Tajler primorao je Džuliju Holkomb da abortira.
Shutterstock 

Stiven je inače retko govorio o Džuliji, ali je u svojoj autobiografiji pričao o abortusu.

- Bila je to velika kriza. Strašno je to kada znate da novi život raste u ženi, ali svi oko vas vas uveravaju da će ta stvar u njenom stomaku uništiti živote svima, pa i vama i njoj. Onda odete kod lekara, on joj ubrizga nešto u stomak dok vi gledate i onda uskoro vidite mrtav fetus. Bio sam uništen i pitao se šta am to uradio - napisao je u svojoj autobiografiji.