Iako se za rokere često vezuje promiskuitetno i neretko izuzetno problematično ponašanje, teško da ijedno ime sa rock 'n' roll scene može da stane "na crtu" Stivenu Tajleru, pevaču benda "Aerosmith".

Roker koji je napunio 76 godina i dalje može da se pohvali veoma aktivnim životom sa svojom 39 godina mlađom devojkom Ajmi Preston sa kojom je u vezi od 2016. godine.

Međutim, pre nego što će se slavni muzičar konačno "smiriti" i uploviti u mirnu luku, te biti uzorni otac i deda, može da se pohvali bizarnom životnom pričom na koju malo ko može ostati ravnodušan.

Tajler je od najranijih dana bio veoma buntovno dete. Detinjstvo je proveo u Bronksu, a tek kasnije su se porodično preselili u Jonkers, pa onda u Njujork kada je pevač već krenuo u srednju školu.

Zanimljivo je da je Stiven već sa 7 godina izgubio nevinost i to sa bliznakinjama iz Frnacuske nakon službe u crkvi. Najpre su se igrali u dvorištu, a potom su se zaputili njihovoj kući gde se sam čin i odigrao, što je kasnije i sam ispričao u brojnim intervjuima.

Već u srednjoj počeo je za konzumacijom marihuane, zbog čega je bio i izbačen iz škole, iako je ipak kansije uspeo da diplomira. Međutim, bilo je jasno da je muzika njegov put, a upravo ga je proslavio hit koji ne napisao 1970. "Dream on". Nakon toga, sve je istorija, a Tajler je postao popularan gotovo preko noći. A gde je slava, tu je i problematično ponašanje.

Tako je možda jedna od priča koja je obeležila njegov život bila najpre veza sa 15-godišnjom Džulijom Holkomb koju je najpre uzeo "pod svoje", a potom i zakonski usvojio. Njihova veza bila je burna, a u jednom trenutku joj je napravio i dete. Međutim, tada je otišao na turneju i poslao svog menadžera da Džuliju natera da abortira. Stiven je tada već debelo bio u vezi sa majkom Liv Tajler, ali to Džulija nije znala.

Nakon požara u zgradi gde je pukom srećom ostala živa, Džulija pristaje na abortus, i vraća se u porodični dom, a Stivenu se nikad više nije javila iako je on pokušavao da je pozove nekoliko puta. Čak je mnogo godina kasnije uplatio njenom udruženju za devojke i žene koje su zanemarene i zlostavljane pola miliona dolara.

Stiven Tajler naterao je bivšu devojku da abortira dok je bio na turneji.
Shutterstock 

Stiven je inače retko govorio o Džuliji, ali je u svojoj autobiografiji pričao o abortusu.

- Bila je to velika kriza. Strašno je to kada znate da novi život raste u ženi, ali svi oko vas vas uveravaju da će ta stvar u njenom stomaku uništiti živote svima, pa i vama i njoj. Onda odete kod lekara, on joj ubrizga nešto u stomak dok vi gledate i onda uskoro vidite mrtav fetus. Bio sam uništen i pitao se šta sam to uradio- napisao je u svojoj autobiografiji, a Džuliji je i posvetio pesmu "Janie's got a gun".

Nakon Džulije, ljubav je pronašao sa Bebe Bjul, a kako je sama kasnije pričala, trenutak kada su se upoznali bio je veoma romantičan.

- Svuda je padala kiša i bilo je blato, a ja sam bila obučena u dugu belu haljinu i espadrile i nisam htela da se isprljam… Stiven je video šta se dešava i prišao mi je preskočivši baru preko koje je prebacio kaput, podigao me i preneo. Mislila sam da je to smešno ali i veoma galantno. Kao vitez u sjajnom oklopu- ispričala je jednom prilikom za "Rolling Stone" magazin.

Bebe je kasnije Tajleru rodila ćerku, danas poznatu glumicu Liv Tajler, ali joj nije dozvolila da upozna oca sve do njene 12. godine kada ju je dovela na koncert Aerosmita.

Stiven i Liv Tajler danas imaju blizak odnos.
Shutterstock 

Sve to desilo se jer je Stiven već bio u paralelnoj vezi, odnosno već u braku sa drugom suprugom, sa kojom je dobio ćerku samo 17 meseci nakon rođenja Liv koja je kasnije ispričala prvi susret sa ocem:

- Shvatila sam sve jer sam izgledala kao on. Imam i sestru Miju koja je godinu dana mlađa od mene i videla sam je kako stoji do pozornice na njegovom koncertu i mislila sam da gledam u svoju blizankinju. Izgledala je bukvalno kao ja. Pogledala sam majku, a ona je imala suze u očima. Tada mi je sve bilo jasno - rekla Liv jednom prilikom.

Stiven Tajler varao je Bebe Bjul sa slavnom glumicom sa kojom je kasnije dobio ćerku Miu.
FIA PICTURES / FIA / Profimedia 

Livina majka, Bebe, na rođenju joj je dala prezime svog tadašnjeg partnera, Toda Rundgrena, koji su je odgajao kao da je njegova.

- Tod je bio neverovatan čovek. Imao je predivan uticaj na moj život te ga i dalje smatram tatom- priznala glumica koja je danas u sjajnim donosima sa biološkim ocem, a prethodnih godina često su punili medijske stupce svojim čudnim i atipičnim ponašanjem koje je uključivalo i preteranu bliskost na crvenom tepihu, ali i poljupce u usta koji mnogima nisu bili po volji.

Stiven Tajler često se ljubi sa ćerkom Liv u usta na crvenom tepihu.
RICH SCHMITT / AFP / Profimedia 

Inače, Stiven je tokom svih tih godina srljao iz veze u vezu, često varao partnerke i zloupotrebljavao narkotike zbog čega je i bankrotirao u jednom trenutku. kao da to nije bilo dovoljno, zbog droge i alkohola ostao je bez glasa i bio primoran da ode na rizičnu operaciju uz znak pitanja da li će ikada više moći da peva kao pre. Srećom, intervencija je bila uspešna, a nakon toga Stiven se dozvao pameti.

Stiven Tajler umalo je zbog narkotika i alkohola ostao bez glasa.
Shutterstock 

U godinama koje slede bio je još u braku sa dizajnerkom Teresom Baik sa kojom je dobio ćerku Čelsi Anu i sina Taja Monroa, ali ni ovaj brak nije opstao. Sreću je konačno našao sa Ajmi koja je 40 godina mlađa od njega i koja je najpre radila kao njegov personalni asistent. U poslednje vreme šuška se da ju je vremešni roker verio iako za to ne postoje dokazi, a Stiven je konačno, po rečima njegovih najbližih ušao u mirnu luku i živi normalan život kakav je odavno trebalo da vodi.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!