Princ Hari i Megan Markl i dalje su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, iako zvanično više nisu uključeni u kraljevske aktivnosti niti se smatraju "višim članovima" porodice.

Međutim, na insistiranje princa Harija, njihova deca nemaju nikakve titule - Arči nije princ, Lilibet nije princeza. Dodao im je samo prezime Mauntbaten-Vindzor.

na insistiranje princa Harija, njihova deca nemaju nikakve titule
PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia 

Prema ukazu kraljice Elizabete iz 1960. godine, nose ga svi njeni naslednici koji su odustali od titula ili su im iz nekog razloga oduzete.

Harijev stariji brat, princ Vilijam i budući kralj Velike Britanije, pripada kući Kembridž, i to je prezime koje zvanično imaju njegova supruga Kejt Midlton i deca.

Tako je princ Džordž u školu upisan kao Džordž Kembridž, isto važi i za Šarlot, ali i Luja koji je u vrtiću.

princ Vilijam i budući kralj Velike Britanije, pripada kući Kembridž
I-Images / Zuma Press / Profimedia 

Dok nisu osnovali sopstvene porodice, braća su nosila prezime na osnovu titule njihovog oca Čarlsa. Pošto je on princ od Velsa, Vilijam je u vojsci bio kapetan Vels, a njegov brat – poručnik Vels.

Princ Čarls
Raymond Tang / Alamy / Alamy / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!