Komičar Bil Kozbi je proglašen krivim za seksualno zlostavljanje Džudi Hut, tada 16-godišnjakinje, na Plejbojevom imanju 1975. godine.

Iako se komičar celo suđenje branio da se incidenta ne seća i njegovi advokati su pokušali da dokažu da je žrtva lagala za godine, ipak nisu uspeli.

Kozbi je, inače, pre manje od godinu dana izašao iz zatvora nakon što mu je poništena presuda za seksualno zlostavljanje. Podsetimo, više od 50 žena je do sada iznelo optužbe za zlostavljanje protiv zvezde planetarno popularne serije 'The Cosby Show'.

Koliko god optužbi se vezalo za njegovo ime, on i dalje sve poriče.

bil kozbi osuđen za seksualno zlostavljanje.
MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Iako je slučaj Džudi Hut prvi put na red trebao doći još 2014. godine, postupak je godinama odlagan.

Džudi je tada imala samo 16 godina, a pred porotom je ponovo opisala kako ju je komičar, koji danas ima 84 godine napao, zbog čega joj sada po sudskoj presudi Kozbi treba da isplati 500.000 dolara odštete.

Žrtva je na sudu kroz suze ispričala da se osećala 'ludo, prevareno i glupo', a njeni advokati pokazivali su poroti fotografije nje i Kozbija u vili.

Porota je, pišu engleske novine, presudila da je Kozbi "namerno izazvao štetan seksualni kontakt" s Hut, za koju je po svoj logici znao da ima manje od 18 godina, te da je to ponašanje bilo motivisano "neprirodnim ili abnormalnim seksualnim interesom za maloletnicu".

Hut je na sudu rekla da su se ona i Kozbijeva prijateljica srele u parku te da ih je glumac kasnije odveo na Plejbojevo imanje. Tvrdila je i da ju je Kozbi, koji je u to vreme imao 37 godina, prisilio na odnose bez njenog pristanka, što se on potrudio da zataška.

Kozbi se na sudu nije pojavio, s obzirom na to da nije imao obavezu da dolazi na ročišta, ali njegov iskaz iz 2015. godine pročitan sada na sudu, a u istom tvrdi da se incidenta ne seća, kao i da nikad ne bi spavao s maloletnicom.

Kozbijevi advokati branili su ga tvrdnjama da je žrtva lagala za godine te da je tabloidima pokušala da proda fotografije nje i Kozbija.

Porotnicima je prikazan video iz 2016. na kojem je pokojni osnivač Playboya Hju Hefner, Kozbijev blizak prijatelj iz 1970-ih, koji je rekao da bi bilo 'vrlo neobično' da se maloletnim devojkama dopusti ulazak u vilu.

2018. godine proglašen je krivim je za drogiranje i zlostavljanje žene u svom domu 2004. te je osuđen na zatvorsku kaznu od tri do 10 godina.

Bil Kozbi proglašen je krivim za zlostavljanje
Shuterstock 

Međutim, prošle godine je presudu poništio Vrhovni sud Pensilvanije te je Kozbi pušten iz zatvora nakon što je odslužio gotovo tri godine.

Endrju Vat, Kozbijev advokat, proglasio je presudu "pobedom", misleći pritom na to da je Glorija Alred, advokatica Džudi Hut, priželjkivala odštetu od 8 miliona dolara. Alred je zahvalila porotnicima na presudi, a svoju klijentkinju je pohvalila zbog "hrabrosti i mnogih žrtava koje je podnela da bi pobedila u ovom slučaju".


Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!