Čuvena manekenka Petra Nemcova privukla je ogromnu pažnju sinoć na Kanskom festivalu, a naročito zbog činjenice da se retko pojavljuje u javnosti.

Petra je bila jedna od najpoznatijih modela na svetu, a svoju bogatu karijeru ostavila je po strani usled turbulentnog života koji ju je naveo da se povuče iz javosti i posveti porodici.

Ipak, prema njenoj sinoćnoj pojavi izgleda da joj je povratak na crveni tepih zaista prijao. Glamur koji se viđa na Kanskom festivalu bio je svakodnevnica ove slavne manekenke koja je ranijih godina bila redovna zvanica ovakvih događaja.

Petra Nemcova u beloj oversized košulja haljini na kanskom festivalu.
CYRIL MOREAU / Bestimage / Profimedia 

Da je odlučila da njeno pojavljivanje ostane zapamćeno dokazala je i modni odabirom. Petra je blistala u ekscentričnom, ali veoma umerenom i modernom izdanju, potpuno drugačijem od svega što smo videli ove godine u Kanu.

Naime, manekenka se odlučila na oversized košulju-haljinu bele boje obogaćenu i dužinom i volumenom materijala, i sa šlepom koji se praktično vukao za njom. Inače, na crveni tepih pristigla je ogrnuta crnim kaput sa kapuljačom, ali ubrzo ga je skinula, pokazavši svoju unikatnu toaletu.

Da je minimalizam sastavni deo njenog stila dokazala je i odabirom nakita. Bez previše detalja, Petra se odlučila na skupocene minđuše sa safirima, dok joj je kosa bila pokupljena u jednostavan, nizak rep.

Osim što je blistala u neobičnoj kreaciji, mnogi su primetili da je ova manekenka jedna od retkih koja se nije podvrgla plastičnoj hirurgiji, te da na njoj sve izgleda prirodno!

Petra je danas srećna u ljubavi sa biznismenom Bendžaminom Lečeom, sa kojim ima i sina, čije fotografije nesebično deli na društvenim mrežama. Takođe, sreću je pronašla u humanitarnom radu, širenju pozivitne energije i egzotičnim putovanjima, a sve je ređe gost gala proslava i luksuznih dešavanja, kako je to nekad bio slučaj.

Petra Nemcova sa biznismenom Bendžaminom Lečeom.
Instagram 

Čini se da joj život daleko od očiju javnosti itekako prija, a iako je sada nasmejala i puna života, to nekada nije bio slučaj.

Naime, 2004. u decembru manekenka je sa verenikom - fotografom Sajmonom Atlijem boravila na Tajlandu kada ih je zadesio razoran cunami.

Sajmon je izgubio život utopivši se, a njegovo telo je pronađeno tek četiri meseca kasnije. Petra je nekako uspela da preživi - osam sati se gola i sa povređenom karlicom držala za palmu čekajući pomoć.

Na kraju je po nju stigao helikopter, a u bolnicu je dovežena sa ozbiljnim unutrašnjim povredama i nekoliko slomljenih rebara. Posledice povreda bile su ogromne - manekenka je morala ponovo da uči da hoda i četiri meseca se oporavljala od svega.

Petra Nemcova i Sajmon su se našli na romantičnom putovanju, a njegov život odneo je cunami.
Kevan Brooks / ADMedia / Profimedia 

"Kosti su mi bile izlomljene u celom telu, bilo je nemoguće, ali mislim da mi je vizija koju sam imala kako se vraćam i pomažem bila tako jaka, da mi je pomogla i u sopstvenom izlečenju. Ima lekara koji kažu da nekim ljudima bude bolje od istih takvih povreda za dve godine, a ja sam se izlečila za četiri meseca", ispričala je Petra.

Ona je nakon tragedije osnovala fondaciju "Happy Hearts" koja pomaže ljudima širom sveta posle prirodnih katastrofa, ali grade i škole i obezbeđuju smeštaj i hranu ugroženima, a i dan danas je u potpunosti posvećena istoj.

"Život ima svoje načine da vam da lekcije. Bila sam izuzetno uspešna. Bila sam srećna sa svojim verenikom i uživali smo na romantičnom odmoru. Za nekoliko sekundi doživeli smo da se prelepa šetnja pretvori u pakao koji je uništio mnoge živote. Naučila sam da je sve moguće u bilo kom trenutku.

Niko ne zna šta će se desiti i svaki trenutak je dar. Kada sam bila u bolnici i nisam znala da li ću ikada hodati, rekla sam sebi: "Pa, još uvek imam oči i uši!". Izgubila sam partnera, ali sam još uvek imala porodicu. Zahvalnost može da pobedi svako beznađe", ispričala je Nemcova 2019, a još njenih fotografija nastalih nakon tragediji pogledajte u nastavku:

printscreen/instagram Petra Nemcova danas

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!