Helen Miren pojavila se na 75. godišnjem filmskom festivalu u Kanu 2022. i svojim izdanjem uspela je da osvoji pažnju svih na crvenom tepihu, ali i širom sveta.

Miren je prisustvovala projekciji filma „Majka i sin“ zajedno sa Endi Mekdauel. Miren je nosila svetlucavu srebrnu haljinu sa akcentom na rese i šljokice. Sa polurolkom, haljina joj se spuštala do članaka, spajajući se u prozirniji materijal.

Njena dugačka seda kosa bila je stilizovano u glatku i ravnu puštenu kosu, dok je vrh kose skupljen u rep i time sklonjen sa lica.

Imala je dramatičan make up look, birajući ajlajner i jarko ružičasti ruž za usne. Da bi dodala još sjaja, Helen je stavila dijamantske minđuše, srebrni sat i srebrni lak za nokte.

Ali dok je njena haljina upadala u oči, za oko je zapala i njena obuća, ili njen nedostatak - pošto je glumica odlučila da se pojavi bosa.

Helen Miren bosa na kanskom festivalu.
IPA / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Odbacivši cipele, Helen se osećala super komforno dok je crvenim tepihom hodala čak i bez čarapa.

Inače, ovo nije prvi put da Helen trčkara okolo bez obuće na svečanostima. Ona je isto učinila i 2019. na reviji u okviru Nedelje mode u Parizu, a da li za to postoji neki poseban razlog još uvek nije jasno javnosti.

Helen Miren bosa u Parizu na Nedelji mode.
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Pre 4 godine, Kristen Stjuart je u znak protesta izula cipele na crvenom tepihu na Kanskom festivalu. Neupućeni bi pomislili da su je žuljale cipele ili da je želela da izbegne pad, ali zapravo je ovim potezom jasno rekla šta misli o dress code-u Kanskog festivala po kojem žene ne mogu da se pojave u ravnoj obući.

- Zamislite da moj pratilac i ja idemo crvenim tepihom zajedno i neko me zaustavi i kaže: "Izvini, mlada damo, ali nemaš štikle. Ne možeš da uđeš". Pa, nema ni moj prijatelj. Da li i on mora da nosi visoke štikle? To mora da važi za obe strane. Ne možete od mene da zahtevate nešto što ne zahtevate i od njega.

Internet ju je za ovu akciju nagradio aplauzom, a sigurno će joj mnoge koleginice biti zahvalne među kojima je i Helen Miren koja je možda želela da podrži ovaj protest.

Koja priča stoji iza ovog intrigantnog događaja, ostaje nam da vidimo.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!