Kada se 1979. godine pojavila u kontroverznom ostvarenju "Kaligula", britanska glumica Helen Miren momentalno je svrstana među najatraktivnija lica sa velikog platna na svetu i tu je ostala decenijama. Ipak, za razliku od većine koleginica koje su se, kako bi ostale lepe, podvrgavale raznim tretmanima estetskih hirurga, Helen je odlučila da kao dizajner njene lepote ostane potpisana - priroda. Sa udajom nije žurila - prvi brak započela je sa 52 godine.

Glumica je otkrila da je izgled poslednja stvar o kojoj razmišlja
Profimedia Glumica je otkrila da je izgled poslednja stvar o kojoj razmišlja

Danas, u svojoj 76. godini, Helen po mnogima predstavlja ideal savršenog starenja. Lepa je, aktivna i, verovatno najvažnije, odlično raspoložena. Svojim ulogama i dalje postavlja standarde u glumi i, reklo bi se, odlično se provodi. U čemu je tajna odsustva panike zbog starenja?

"Lepota mi nije važna i zbog nje sasvim sigurno ne bih pribegavala tako radikalnim merama kao što je odlazak pod nož. Stara sam i to je sasvim u redu. Ljudi kažu da graciozno starim, a ja pojma nemam šta to uopšte znači. Možda prihvatanje onoga ko ste i šta ste i nastavljanje dalje," otkrila je Helen.

Ipak, ona ne osuđuje žene koje imaju drugačije principe u pogledu sopstvene lepote. I kod njih pronalazi nešto dobro.

"Taj fenomen Kardašijan mi nije impresivan, ali mislim da je i on doneo nešto dobro - ženama je konačno dozvoljeno da imaju zadnjicu i butine."