Da je moda jedan od pojmova koji ulepšava život i daje osećaj samopouzdanosti seku predrasude, duboko urezane u društvu, koje imaju jasna pravila dress code-a u svim životnim dobima jedne žene.

Kodeksi oblačenja samo su još jedna u nizu izmišljenih konzervativnih obrazaca kojima se upravlja društvom - a najčešće ženama. Od toga koje modne komade ne smete da nosite u zrelim godinama, preko toga koje ne smete da nosite u kancelariji, pa sve do toga kako morate da se oblačite kao trudnica, nevesta ili majka...

Adrijana Lima ne mari za trudničku odeću.
J.M. HAEDRICH / Sipa Press / Profimedia 

Upravo ovaj fenomen aktualizovan je Rijaninim modnim izdanjima tokom trudnoće, kada se iz dana u dan nalazila na meti novinskih naslova, i to pretežno kritika, a sada je njenu štafetu preuzela manekenka Adrijana Lima.

Filmski festival u Veneciji je prošle godine bio događaj na kom je Adrijana Lima prvi put prošetala zajedno sa novim dečkom pri čime je zadobila mnoštvo lepih reakcija, dok je Kanski festival ove godine izgleda rezervisan za uvrede.

Pri objavi trudoće javnosti, na uvrede je naišao njen stomak na kom se ocrtavaju mišići koje je stekle kroz godine i godine redovnog treninga i zdrave ishrane koji su sastavni deo njenog posla.

Adrijana Lima na kanskom festivalu u skandaloznim izdanjima.
Gigi Iorio / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Njeno poslednje izdanje naišlo je na kritike na mrežama zbog kako kažu "neumesne i neprikladne" haljine koja je u duhu trbušnih plesačica. Iako je Kanski festival događaj na kom se slavne zvezde utrkuju koja će izgledati glamuroznije, Adrijana je, prema mišljenju korisnika društvenih mrežam, samo želela da privuče pažnju.

Adrijana Lima golog stomaka na kanskom festivalu.
DGP/ImageSPACE / Shutterstock Editorial / Profimedia 

I dok su njeno izdanje u narandžastoj haljini sa trakicama i kamenčićima većinom osudili, prethodno pojavljivanje je prošlo mnogo bolje.

Adrijana Lima je crvenim tepihom prošetala je u fantastičnoj dugoj toaleti sa naramenicama i otvorom za stomak, zbog čega su je mnogi uporedili sa Rijanom koja se, takođe, nije podvrgla stereotipnom "trudničkom" oblačenju.

Nakon toga, još jednim izdanje je pokazala svoj trudnički stomak, a to je bilo u zelenoj toaleti u koji se čak provideo i veš, što je još jedna poveznica sa RnB pevačicom.

Ipak, Limu ne dotiču zluradi komentari na mrežama, već uživa u blagoslovenom stanju, a kako izgledaju njeni trudnički outfiti pogledajte u nastavku:

BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia, KCS Presse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia Trudnička izdanja Adrijane Lime

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!