Lako je pomisliti da slavne lepotice nemaju briga u životu. Uostalom, teško da su imale tužan život ili se borile za nešto kao mi, "obični smrtnici", zar ne? Njihovo je samo da budu lepe!

Pa, i ne baš.

Zapravo, do sada se pokazalo da je većina njih prošla u životu pravu golgotu i ozbiljna odricanja da bi danas bile tu gde jesu, a naposletku su čak morale i da se bore sa svim tim duplim standardima modne industrije koja im konstantno nameće nerealne standarde lepote.

Jedna od možda najlepših i najraskošnijih prirodnih lepotica i najpoznatijih manekenki svih vremena, Petra Nemcova danas proslavlja 41. rođendan, a ova dama konačno može da kaže da živi životom o kakvom je oduvek sanjala, te da živi ljubavnu bajku na javi.

petra nemcova danas zivi zivot iz snova
Shuterstock 

Slavna Čehinja uživa u ljubavi sa biznismenom Bendžaminom Larečeom, ali i u majčinstvu - par je u februaru prošle godine dobio sina Bodija. Takođe, sreću je pronašla u humanitarnom radu, širenju pozivitne energije i egzotičnim putovanjima, a sve je ređe gost gala proslava i luksuznih dešavanja, kako je to nekad bio slučaj.

petra nemcova sa verenikom bendzaminom lareceom
printscreen/instagram 

No, čini se da joj takav život, porodičan i daleko od svetla reflektora, i te kako prija, s obzirom da zrači dobrim raspoloženjem, te da izgleda odmorno, sveže i mlađe i bolje nego ikada! Zapravo, teško da bi iko mogao da kaže za nju da je zagazila u petu deceniju!

petra nemcova danas izgleda odlicno
Shutterstock 

Ona često na Instagramu objavljuje dirljive fotografije na kojima je sa svojim sinčićem ili mužem, ili gde su svi na okupu, a vidno je da joj majčintsvo neopisivo usrećuje.

petra nemcova sa partnerom i sinom
printscreen/instagram 

I iako je Petra danas nasmejana i proživljava najlepše trenutke svog života, nekada je ova dama prolazila kroz veoma teška vremena i njenu sudbinu obeležila je velika tragedija.

Naime, 2004. u decembru manekenka je sa verenikom - fotografom Sajmonom Atlijem boravila na Tajlandu kada ih je zadesio razoran cunami.

petra nemcova i sajmon atli boravili su na tajlandu kada ih je zadesio razoran cunami
Kevan Brooks / ADMedia / Profimedia 

Sajmon je izgubio život utopivši se, a njegovo telo je pronađeno tek četiri meseca kasnije. Petra je nekako uspela da preživi - osam sati se gola i sa povređenom karlicom držala za palmu čekajući pomoć. Na kraju je po nju stigao helikopter, a u bolnicu je dovežena sa ozbiljnim unutrašnjim povredama i nekoliko slomljenih rebara. Posledice povreda bile su ogromne - manekenka je morala ponovo da uči da hoda i četiri meseca se oporavljala od svega.

"Kosti su mi bile izlomljene u celom telu, bilo je nemoguće, ali mislim da mi je vizija koju sam imala kako se vraćam i pomažem bila tako jaka, da mi je pomogla i u sopstvenom izlečenju. Ima lekara koji kažu da nekim ljudima bude bolje od istih takvih povreda za dve godine, a ja sam se izlečila za četiri meseca", ispričala je Petra.

petra nemcova je nakon teske nesrece ucila da hoda
Shuterstock 

Ona je nakon tragedije osnovala fondaciju "Happy Hearts" koja pomaže ljudima širom sveta posle prirodnih katastrofa, ali grade i škole i obezbeđuju smeštaj i hranu ugroženima, a i dan danas je u potpunosti posvećena istoj.

"Život ima svoje načine da vam da lekcije. Bila sam izuzetno uspešna. Bila sam srećna sa svojim verenikom i uživali smo na romantičnom odmoru. Za nekoliko sekundi doživeli smo da se prelepa šetnja pretvori u pakao koji je uništio mnoge živote. Naučila sam da je sve moguće u bilo kom trenutku. Niko ne zna šta će se desiti i svaki trenutak je dar. Kada sam bila u bolnici i nisam znala da li ću ikada hodati, rekla sam sebi: "Pa, još uvek imam oči i uši!". Izgubila sam partnera, ali sam još uvek imala porodicu. Zahvalnost može da pobedi svako beznađe", ispričala je Nemcova 2019.

Dakle, više je nego jasno da nije uvek sve tako kako izgleda. možda toga treba da se setimo sledeći put kada pomislimo da su lepi ljudi sve dobili na tacni, a kako Petra danas izgleda i zašto i dan-dans kažu da je najlepša prirodna lepotica, pogledajte u galeriji ispod:

printscreen/instagram Petra Nemcova danas