Četiri godine nakon studijskog albuma „Šok i nevjerica“ i živog albuma „Live in Skenderija 2018“, Zabranjeno pušenje konačno objavljuje novi dvostruki album, koji će izaći 3.6. u svim zemljama sveta.

Album „Karamba!“, donosi 16 novih pesama, a najavljuje ga numera „Ekrem“ za koju je upravo snimljen i spot.

„Ekrem“ je junak naših dana – skeptičan prema knjizi, ali pun poverenja prema znanju sa Gugla, otvorenih čakri, ali mozga plombiranog aluminijumskom folijom, kojom se štiti od uticaja 5G mreže.

- Kao i većinu likova iz mojih pesama, ni ovog nisam izmislio, već sam ga „prepisao“ iz naše svakodnevice. Ekrem je čovek čvrstih ubeđenja, nepoverljiv prema nauci, ali prijemčiv za najrazličitija alternativna učenja i teorije zavere. Verujem da će mnogi u njemu prepoznati nekog iz svoje okoline, i da će pesma o njemu naći put do publike – kaže Sejo Sekson, frontmen benda i autor većine pesama na albumu.

2022 Ekrem snimanje spota 8 (1).jpg
Promo 

Spot za pesmu „Ekrem“ režirao je Tomislav Fiket, poznat fanovima Zabranjenog pušenja i po spotovima za hitove "Možeš imat' moje tijelo", "Mile Hašišar", "Poso, kuća, birtija", "Pupoljak", "Počasna salva", "Dobro dvorište", "Modni guru"…

U spotu glume članovi Pušenja Endži Zebec i Sejo Sekson, a u ulozi Ekrema je glumac Asim Ugljen, koga znamo po upečatljivim rolama u serijama „Kud puklo da puklo“ i „Crno-bijeli svijet“.

O iskustvu sa snimanja, Asim je na svojim društvenim mrežama ostavio emotivan post:
„ Ono kad rasteš na nečijoj glazbi, a na kraju završiš kod njih u spotu. Hvala Fiketu što mi je ukazao čast i povjerenje i pozvao me u novi spot Zabranjenog pušenja, “Ekrem.” Naravno, poremećeni ravnozemljaš Ekrem sam ja. Hvala Seji, Angie i Traku na divnom iskustvu. “U Zenicu kada pođem ja…” Meni su se fakat svi dječji snovi ostvarili“, napisao je Asim.