Već nekoliko godina Brus Vilis pati od frontotemporalne demencije i afazije. Leka za ovu bolest nema — glumac polako nestaje, pod stalnom negom svoje porodice i negovatelja. Za njegovo emocionalno blagostanje brinu se njegovi najbliži: supruga Ema Heming, bivša žena Demi Mur, kao i svih pet ćerki — tri starije i dve mlađe.

Juče je u Hemptonu održan je Međunarodni filmski festival, na kojem je Demi Mur dobila nagradu za dostignuća u glumačkoj karijeri. Dok je primala nagradu, zvezda je podelila najnovije vesti o stanju Brusa Vilisa.

Demi Mur
Jessica Dalene for / Shutterstock Editorial / Profimedia 


61-godišnja glumica je potvrdila da je njen bivši muž trenutno u "stabilnom" stanju. Rekla je da je najvažnije za nju sada prihvatiti realnost u kojoj živi.

„Na ovom nivou, on je stabilan. Znate, već sam o tome govorila ranije. Bolest je upravo to što jeste. I mislim da treba zaista prihvatiti ono što to znači. Uvek pozivam ljude da prihvate svoje voljene onakvima kakvi jesu. Kada se držite prošlosti, pokušavate da živite onim što je bilo ranije, mislim da je to gubitnička igra“, izjavila je.

Podsećajući se na svoju nedavnu posetu Brusu, Mur je podelila da je kod bivšeg supruga pre samo dva dana došla s unukom Luetom.

demi mur i brus vilis sa ćerkama
instagram/emmahemingwillis 

Obožavaoci su bili oduševljeni Deminim govorom — mnogi ističu da je ovo jedan od retkih holivudskih brakova u kojem su bivši partneri uspeli da zadrže bliske odnose čak i nakon razvoda. U odnosima Mur i Vilisa nikada nije bilo skandala ni sukoba — samo zahvalnost za godine provedene zajedno i troje dece.

demi mur i brus vilis danas
printscreen/instagram 

„Ova priča je zaista divna. Jako mi se dopalo kada je rekla: 'Prihvatite ih takvima kakvi jesu'“, „Za mene je on jedan od najboljih glumaca, ponekad gledam njegove filmove i čak me boli srce kada saznam u kakvom je stanju sada i što više neće snimati svoje najbolje filmove. Hvala Bogu, ima divnu porodicu koja se zajedno brine o njemu“, pišu obožavaoc dirnuti Demiinim rečima.

Završavajući svoj govor o stanju Brusa, Mur se ipak setila svoje karijere i pričala o nezaboravnim ulogama u filmovima kao što su „Duh“, „Nepristojna ponuda“ i „Vojnik Džejn“.

demi mur i brus vilis nekada
Shutterstock 

„Zapravo, ovo je to pravi dar — mogućnost da se i dalje menjam i rastem u profesionalnom smislu. Uvek pomislim: 'Hvala Bogu, uvek imam prilike da postanem bolja'“, zaključila je Demi Mur.