U najnovijim fotografijama Brusa Vilisa, svet je bio dirnut njegovim sve težim zdravstvenim stanjem. Sa 69 godina, ova filmska ikona suočava se sa demencijom i afazijom, a stanje mu se, na osnovu najnovijih slika, čini iz dana u dan sve lošije.

Tokom vrućeg vikenda u Kaliforniji, gde su temperature dostigle 42 stepena, Vilis je snimljen kako sedi na mestu suvozača u automobilu. Njegov izgled je otkrivao umor, dok je bio obučen u sportsku kombinaciju s kačketom i majicom s kragnom. Telohranitelj je bio prisutan kako bi mu pružio potrebnu podršku i sigurnost.

Brus Vilis
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Brus Vilis, poznat po svojim ulogama u akcijskim filmovima, retko se pojavljuje u javnosti, ali njegova porodica ostaje njegov najveći oslonac. Otac je pet ćerki – Mejbl Rej (12) i Evelin (10) iz braka sa suprugom Emom Heming Vilis (46), dok iz prethodnog braka sa Demi Mur (61) ima Rumer (36), Skaut (33) i Talulu (30).

Brus Vilis
instagram/ rumerwillis 

Na Instagramu, Rumer Vilis je 22. avgusta podelila dirljivu sliku sa ocem i napisala: “On je sjajan. Toliko ga volim. Hvala.”Takođe, nedavno je u emisiji otkrila da njen otac “dobro” napreduje i da gradi odnos sa svojom jednogodišnjom unukom Luetom. “Lu je polako počela da hoda, prišla je deki, bilo je tako slatko.”

Rumer je naglasila važnost transparentnosti u vezi sa očevim zdravljem, nadajući se da će otvorena komunikacija pomoći onima koji se suočavaju sa sličnim izazovima. “Naša transparentnost je veoma važna. Želimo da pomognemo drugima i skrenemo pažnju na ovu bolest u nadi da će se pronaći lek ili bilo šta što može da bude od koristi,” izjavila je ona.

Podsetimo, u martu 2022. godine, Demi Mur je putem društvenih mreža obavestila javnost o Brusovom zdravstvenom stanju. “Želimo da vam u ime porodice saopštimo da naš voljeni Brus ima neke zdravstvene probleme i da mu je nedavno dijagnostikovana afazija. Zbog toga je odlučio da se povuče i ostavi karijeru koja mu je mnogo značila iza sebe. Ovo je zaista izazovno vreme za celu porodicu i veoma smo vam zahvalni na ljubavi, saosećanju i podršci,”napisala je Demi.

Godinu dana kasnije, u februaru 2023, porodica je otkrila da Brus boluje od frontotemporalne demencije (FTD). U izjavi su naveli: “Danas ne postoje lekovi za ovu bolest, ali se nadamo da će se to promeniti. Nadamo se da će medijska pažnja pomoći u rasvetljavanju ove bolesti koja zahteva veću svest i istraživanje.” Porodica je istakla da će Brus, da je u mogućnosti, koristiti svoj uticaj da podigne svest o ovoj teškoj bolesti.