Kralj popa Majkl Džekson iznenada je preminuo 2009. godine, a iza sebe je ostavio milione ožalošćenih fanova i troje dece - ćerku Paris i sinove Princa i Bigija.

Kao glumica i pevačica Paris je postala deo šoubiz sveta, Princ se u medijima pojavljuje retko iako nije fan kamera, dok se Bigi retko mogao videti u javnosti.

Bigi, odnosno Princ Džekson drugi, kojeg na javnim događajima nije bilo 10 godina poslednji put dao je izjavu za dokumentarac "Jacksonology: Our Story", kada je rekao da ne planira da krene očevim stopama.

Bigi je imao samo 7 godina kada je Majkl Džekson preminuo. Odgajila ga je baka Ketrin, kao i njegovog brata i sestru. Zanimljivo je i da je upravo on dete koje likom najviše podseća na Džeksona, bar pre plastičnih operacija.

Blanket Džekson imao je samo 7 godina kada mu je preminuo otac
GABRIEL BOUYS / AFP / Profimedia 

- Ponekad bih išao u tatinu sobu dok se on spremao za neki nastup i gledao ga. Bio je dobar, veoma dobar plesač. Ja ne umem da igram, a ni da pevam. Nisam taj tip koji zna da peva i igra.

Kad porastem želim da budem reditelj jer je zabavno, a i sada snimam kratke filmove kada sam kod kuće sa rođacima i prijateljima. Tata je rekao da je dobro da pratim ono što želim da radim - rekao je on svojevremeno.

Blanekt Džekson se 10 godina nije pojavljivao u medijima
T.JACKSON / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Od tada su ga paparaci retko smilili u javnosti, a Bigi, kako mu je jedan od nadimaka, pre nekoliko meseci napravio izuzetak kada se pojavio sa bratom i sestrom na premijeri mjuzikla "MJ: The Musical".

Što je stariji sve više liči na pokojnog oca, primetili su mnogi. 

Princ Džekson drugi osnovao je udruženje "Heal Los Angeles" koje obezbeđuje hranu za sve one u gradu kojima je to potrebno.
GMB / Ferrari / Profimedia 

Podsetimo, Majkl je Princa i ćerku Paris dobio sa svojoj drugom suprugom, medicinskom sestrom Debi Rouve, dok je najmlađeg Bigija rodila surogat majka. Svo troje dece pevač je odgajio sam uz pomoć osoblja na imanju Neverland, a pobrinuo se i da budu dobro nakon njegove smrti te je svakom detetu ostavio trećinu svog bogatstva koje je podelio na delove, a poslednji će dobiti kada napune 40 godina.

Princ Džekson drugi imao je samo 12 godina kada je ostao bez oca, a zbog nadimka "Blanket" ("Ćebence") kako ga je otac zvao često je bio meta ismevanja i brutalnog maltretiranja u školi.

Blanket Džeksona je odgajila baka
Agostino Fabio/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Javnost je Bigija upoznala kada je imao samo 9 meseci, kada ga je otac pokazao sa terase hotela u Berlinu u kojem je boravio, a postupak su ljudi žestoko osudili jer se činilo kao da bebu ne drži kako treba, te se činilo da će mu svakog trenutka ispasti iz ruku.

Godinama niko nije znao kako Bigi izgleda dok ga paparaci slučajno nisu uhvatili u Kalabasu u Kaliforniji, a saznalo se da je tamo prošle godine, nakon što je postao punoletan, kupio vilu vrednu 2,6 miliona dolara.

Bigi nema društvene mreže, trenira boričačke veštine, studira na koledžu "Buckley School", a tokom pandemije osnovao je udruženje "Heal Los Angeles" koje obezbeđuje hranu za sve one u gradu kojima je to potrebno.

Kao mali, Pirnc Džekson drugi je trpeo nasilje
IXOLA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!