Muričar Kris Kornel ukrao je srce milionima žena. Bio je jedan od najtalentovanjih muzičara svih vremena, jedno vreme je čak imao i samostalnu karijeru, a umro je 18. maja 2017. godine.

Kris je odrastao u Sijetlu u velikoj porodici. Imao je dva starija brata i tri mlađe sestre, međutim, njegovi roditleji razveli su se još dok je bio tinejdžer, nakon čega su on i njegovi braća i sestre uzeli majčino prezime.

Pohađali su katoličku školu, a upravo su tu bili Krisovi muzički počeci. Još kao dečak počeo je da se zanima za muziku, a sa 10 godina otkrio je Bitlse za koje je tvrdio da su "odgovorni" za njegov pevački izražaj.

KRIS KORNEL UMRO JE PRE 5 GODINA
Shutterstock 

Samotnjak

Nije imao puno prijatelja, a sebe je opisivao kao samotnjaka. U tinejdžerskim godinama počeo je da se bori i sa depresijom, zbog koje je čitav život imao problema. Sa samo 12 godina počeo je da pije alkohol, a nije prošlo dugo pre nego što je otkrio i droge. Do 15. godine već se svakodnevno drogirao, a sve dok se potpuno nije posvetio muzici, bio je na rubu života zbog svojih zavisnosti.

Jednom prilikom rekao je da mu je majka spasila život kupivši mu bubnjeve, a upravo tada je počela njegova muzička karijera. Krenuo je da se druži s brojnim muzičarima, a 1984. godine sa prijateljima je pokrenuo bend Soundgarden koji je kasnije postao jedan od ključnih bendova u grunge pokretu.

Kris je godinama bio u paklu zavisnosti
Startraks Photo / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Sarađivao je s brojnim kolegama, sa bendovima je proputovao čitav svet i prodao više od 14 miliona albuma.

Jedan je od autora pesme "You Know My Name", koja je 2006. objavljena kao naslovna numera za film o Džejmsu Bondu "Casino Royale", a zahvaljujući jednoj pesmi bio je nominovan i za Zlatni globus.

Njegov talenat osigurao mu je vojsku obožavatelja širom sveta, a svojim izgledom žene je bacao u širom sveta.

Vodio je i zanimljiv privatni život. S menadžekom svog benda Suzan Silver počeo je da se zabavlja 1985. godine, a pet godina kasnije stali su pred oltar. Zajedno su dobili ćerku Lilian Džin, ali 2004. godine su se razveli. S Viki Karajianis venčao se iste godine kada se i razveo od prve žene.

Kris Kornel imao je zanimljiv ljubavni život
Shutterstock 

U svakoj vezi probleme su mu pravile njegove zavisnosti, a njegova je udovica nakon smrti ispričala da ga niko nije mogao izvući iz kandži svega osim njega samoga.

Kornela je telohranitelj pronašao bez svesti 18. maja 2017. godine na podu kupatila njegove hotelske sobe u Detroitu, nakon što je iste večeri odradio nastup sa svojim bendom Soundgarden. Prevezli su ga u bolnicu, ali mu nije mu bilo spasa.

Doktori su ga ubrzo proglasili mrtvim, a policija je istražila njegov slučaj. Iako u nekim izveštajima stoji da je preminuo tako što se obesio, drugi tvrde da ga je izdalo srce usled svih lekova koje je pio u kombinaciji sa alkoholom. Međutim, policija je svojevremeno dala izjavu da ništa nije sumnjivo vezano za njegovu smrt.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!