Poznati srpski kolekcionar i istoričar umetnosti Vidoje Ristović preminuo je iznenada u 44. godini života dok je bio na masaži. Ova tragična vest zatekla je potpuno nespremne njegovu porodicu i prijatelje, a pogotovo suprugu, inače voditeljku Nikolinu Pišek.

Ona je odmah doputovala u Beograd, ali nije bila u stanju da da dužu izjavu.

- Ne mogu da govorim, teško mi je... Još uvek nije bilo obdukcije, znam isto koliko i vi o uzroku smrti. Ne znam detalje. Teško mi je, stigla sam u Beograd - izustila je kroz suze za "Kurir".

Nikolina Pišek skrhana je bolom zbog gubitka supruga.
Antonio Ahel/ATAIMAGES 

U toku dana saznalo se i da je Vidoje tog kobnog dana bio na masaži strujom, usled čega mu je pozlilo, a iako je hitna pomoć odmah pozvana, nažalost, mogli su samo da konstatuju smrt.

Njegov otac, jedan od najbogatijih srpskih antikvara Miša Grof vidno potrešen prokomentarisao je navode i otkrio rezultate obdukcije.

Otac Vidoja ristovića otkrio je rezultate obdukcije.
Antonio Ahel/ATAIMAGES 

- Naša tuga za sinom je neizmerna, srce nam se cepa! Nije ni primereno ni da se drugi a kamo li ja bavim temama koje su toliko prizemne i sramotne u momentu kada nas je napustilo mlado i divno biće. Moram da kažem da moj sin nije umro tokom odnosa. Danas su mi stigli nalazi obdukcije. Do smrti je došlo uspred respiratorne insuficijencije koja je uzrokovala popuštanje rada srčanog mišića - rekao je sa tugom u glasu Miša Grof, pa dodao:

- Molim Vas ne skrnavite uspomenu na mog sina, oca dve divne ćerkice, imajte dušu i pustite ga da počiva u miru!

Vidoje Ristović preminuo je u 44. godini života.
Antonio Ahel/ATAIMAGES 

Vidoje će biti sahranjen u četvrtak 12. maja na Novom groblju u Beogradu, a obdukcija je danas završena.

Porodica preminulog Vidoja Ristovića obavestila je sve prijatelje i porodicu o ispraćaju istoričara umetnosti na večni počinak:

- Neizmerna bol i tuga za našim jedinim preminulim sinom u 44.godini života. Obaveštavamo rođake i prijatelje da će se opelo održati 12. maja 2022. godine na Novom groblju u 14:30 časova.

Prvi snimak Nikoline Pišek nakon smrti supruga Kurir

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!