Iznenadna smrt kolekcionara i istoričara umestnosti Vidoja Ristovića potresla je domaću javnost, a pogotovo njegovu suprugu Nikolinu Pišek. Od momenta kada je saznala nesrećne vesti, Nikolina se spakovala i krenula put Beograda.

U vidno lošem stanju, jedva smogla snage da se obrati medijima.

"Ne mogu da govorim, teško mi je... Još uvek nije bilo obdukcije, znam isto koliko i vi o uzroku smrti. Ne znam detalje. Teško mi je, stigla sam u Beograd", izustila je kroz suze za "Kurir".

Nikolina Pišek uslikana je u Beogradu.
Antonio Ahel/ATAIMAGES 

Podsetimo, kako je naveo izvor Kurira, Vidoje se osećao dobro tokom dana i nije se žalio ni na kakve tegobe sve do neposredno pred smrt. Tokom masaže osetio je da mu nije dobro i požalio se terapeutkinji, ali već je bilo kasno, jer je nakon nekoliko trenutaka izdahnuo. Nakon što je izgovorio reči "Nije mi dobro", odmah je izgubio svest i ubrzo preminuo.

Prvi snimak Nikoline Pišek nakon smrti supruga Kurir

Hitna pomoć mogla je samo da konstatuje smrt, a naložena je obdukcija koja će otkriti uzrok. Samo par sati pre toga, Vidoje je okačio fotografiju ćerke prilikom posete muzeju Tisen u Madridu uz reči koje sada potresaju mnoge.

"Krv nije voda, znatiželjna tatina devojčica! Uhh samo kad izađosmo" napisao je on, nagovestivši da će možda i Una Sofija krenuti njegovim stopama.

Nikolina je skrhana gubitkom, pogotovo jer je nedavno izgubila i oca, a nesreće u njihovim životima samo su se ređale.

Zemljotres, problem sa plinom u stanu zbog čega su se umalo ugušile, pljačka i letovanje iz pakla... sve to obeležilo je njihove živote za kratak vremenski period. Ipak, nije mogla ni da sanja da će ostati bez "čoveka svog života" kako je često isticala i to kada je on imao samo 44 godine.

Instagram Nikolini Pišek preminuo je suprug, srpski istoričar umetnosti Vidoje Ristović.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!