Opra Vinfri sa razlogom nosi titulu jedne od najmoćnijih žena Holivuda. U njenu "vruću stolicu" sela su neka od najvećih svetskih imena, počev od glumaca i pevača, pa sve do političara, ali i običnih ljudi čije su ispovesti ganule milione ljudi.

Iako ima 68 godina, ne planira da uspori, naprotiv, a danas se njeno bogatstvo procenjuje na više od 2.6 milijardi dolara. Ipak, slavna voditeljka daje i šakom i kapom, aktivna je u humanitarnom radu, a za sve to vreme, privatni život skriva od očiju javnosti.

Opra doduše jeste otkrila detalje svoje bolne životne priče i detinjstva kakvo ne bi poželela ni najgorem neprijatelju.

Opra Vinfri rođenena je u siromašnoj porodici.
Elder Ordonez / INSTAR Images / Profimedia 

Nije tajna da je rođena u veoma siromašnoj porodici, te da ju je sa 9 godina silovao rođeni stric koji ju je, u godinama koje slede, redovno zlostavljao. Kao da to nije bilo dovoljno, u 14. godini je zatrudnela, a da bi prekinula drugo stanje, Opra je "pila deterdžent". I sve vreme imala na umu očeve reči:

"Rekao mi je da bi radije video svoju ćerku kako pluta u reci Kumberland, nego da porodici donese sramotu rođenjem vanbračnog deteta. Dok mi je to govorio, ja sam jedini izlaz videla u samoubistvu", jednom prilikom je izjavila voditeljka.

Porodila se pre vremena, a sinu je dala ime Kenan. Nažalost, beba je preminula, a voditeljka nikad nije otkrila gde ga je sahranila. Međutim, ova priča pokrenula je kasnije glasine da je njen sin zapravo živ, te da ga je zapravo dala na usvajanje.

Međutim, Opra je oštro demantovala te navode, ali priče nisu prestale da kruže ni dan-danas. Zbog svega što je doživela, Opra se zaklela da nikad neće biti majka, ali je to nije sprečilo da pomaže deci koja su u problemima. Međutim, nije bila tajna da je i tu doživela brojna razočaranja.

Opra Vinfri zbog zlostavljanja nikad nije želela da postane majka.
- / Wenn / Profimedia 

Svojevremeno su priče o njenom "tajnom sinu" uzburkale javnost. Govorilo se da je reč upravo o Kenanu kog je našla i odlučila da mu materijalno pomogne, međutim, ispostavilo se da je reč o tinejdžeru Kalvin Majkl s kojim se sprijateljila pokušavši da ga izvuče iz siromaštva i vrati na pravi put, međutim, vratio joj je tako što ju je na najružniji način "prodao" medijima.

Opra Vinfri bila je tema medija zbog tajnog sina kog je dala na usvajanje.
pritnscreen/youtube 

Opra je Kalvina i njegovu majku koji su grcali u dugovima iselila iz kamp naselja, i pomogla im da stanu na noge, a dečaka upisala u najbolju školu. Međutim, njemu je bio problem da ustaje na vreme. Na kraju su ga izbacili iz ustanove, a Opra je ponovo pokušala da ga urazumi.

Pronašla je itnernat u Misisipiju koji bi mu pomogao i vratio na pravi put, ali on je to odbio jer nije želeo da bude udaljen od porodice. Nakon toga je digla ruke, da bi kasnije saznala da je godinama kasnije upravo on prosuo laži da je ona zapravo želela da ga usvoji i na silu otrgne od porodice. Takođe je lagao i da ga je Opra zaboravila, iako je istina da je za sve to vreme novčano pomagala porodicu i za to imala i dokaze.

"Nije mi jasno kako je mogao", rekla je Opra tada i nakon toga nikad više nije želela da pomogne ikome od njih.

Baš zbog svih tih priča koje su kružile godinama, mnogi su se pitali kome će Opra zapravo ostaviti svoje bogatstvo. Iako je poznato da će izvestan novac naslediti njeni rođaci, kao i najbliži prijatelji, pa čak i saradnici, mnoge je iznenadila informacija da će čak 30 miliona dolara ostaviti svojim psima - Sedi, Sani, Loren, Lejli i Luku. Koker španijeli danas spadaju u najbogatije ljubimce slavnih, a Opra za njih daje i šakom i kapom.

Nevezano da li će je nadživeti oni ili neki novi psi, "u amanet" im ostavlja već pomenuti novac, a to je poprilično uzmenirilo pojedince koji su smatrali da je te pare bolje ostaviti sirotištima, ili pak dečijim bolnicama i drugim ustanovama kojima je to potrebnije.

Novac Opre vinfri naslediće njeni rođaci, prijatelji, ali i psi.
Youtube 

S obzirom da je Opra poznata kao humanista, nije siključeno da će većinski deo njenih milijardi upravo otići za pomoć onima kojima je to potrebno, ali očigledno je da slavna voditeljka smatra da upravo i njeni najbolji prijatelji - psi zaslužuju da dobiju "deo kolača".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!