Ruske influenserke izazvale su bes javnosti posebno neobičnim potezom usred rata u Ukrajini koji je pokrenuo ruski predsednik Vladimir Putin.

Naime, na društvenim mrežama objavljuju video snimke uništavanja Chanel torbica jer smatraju da modni brend promoviše rusofobiju nakon što je zatvorio sve svoje prodavnice u toj zemlji i prestao da prodaje proizvode čak i onima za koje misle da će ih odneti u Rusiju.

Ruskinje uništavaju Chanel torbe Instagram/victoriabonya

Influenserka Viktorija Bonja isekla je skupu torbicu makazama i podelila je sa svojih 9,3 miliona pratilaca na Instagramu.

„Ako Chanel ne poštuje svoje kupce, zašto bismo mi poštovali Chanel“, rekla je na snimku, a zatim bacila uništenu torbicu pored reči „pa-pa“.

Isto je uradila i TV voditeljka i glumica Marina Ermoškina, koja je makazama uništila tamnosivu torbicu i postavila to na Instagram.

Ruskinje uništavaju Chanel torbe Instagram/amazing_marina

"Ni jedna torba, nijedna stvar nije vredna moje ljubavi prema domovini. Ona nije vredna mog samopoštovanja. Ja sam protiv rusofobije. Ja sam protiv brenda koji podržava rusofobiju. Chanel je samo dodatak koji je u jednom trenutku odlučio da ponizi ljude, moje sunarodnike, odlučio da diskriminiše ljude po nacionalnoj osnovi, što neću tolerisati. Principi su važni. Nije važno šta je u vašim rukama, već šta je u vama“, rekla je voditeljka.

Lavinu reakcija izazvali su ovi snimci, a mnogi su bili zgroženi potezom Ruskinja koje ovim potezima pridaju veću pažnju brendovi nego ljudskim životima.

„Ljudi plaču jer su izgubili decu, a vi plačete zbog svoje tašne? Ovo je potpuna glupost, a vi ste ponosne na to“, bio je jedan od komentara na Instagramu.