Dok iz SAD-a, u kojem već godinama živi i radi, promatra rusku agresiju na Ukrajinu, Irina Šajk pokušava da pomogne i apeluje na druge da se uključe u pomoć.

Lepa Ruskinja, rodom iz Jemanželinska žestokoje  osudila rat i bilo kakvo nasilje.

- Ne ratu. Doniraću Unicefu i Crvenom krstu Ukrajine, a vi, molim vas, pogledajte moje objave u kojima je link za donaciju. Dajte koliko možete. Molim se za mir u svetu, napisala je ispod svoje zadnje objave u kojoj je simbol koji označava mir.

Ovo nije prvi put da se po pitanju rata u Evopi oglasila poznata 36-godišnjakinja. Irina je rekla  između ostalog da ne može mirno da spava, radi i funkcioniše dok se događaju ovakve stvari.

irina šajk se oglasila na instagramu i osudila rat
Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Pored Irine, ruske manekenke Viktorija Odintova i Elena Perminova takođe su na društvenim mrežama pozvale na obustavljanje rata i objavile crne fotografije na svojim profilima. Svoje mišljenje izrazile su i brojne svetske zvezde poput Stivena Kinga, Šer, Anđeline Džoli...

Elena Perminova pre nekoliko dana pozvala je na mir putem Instagrama
Shutterstock 

- Kao i mnogi od vas, molim se za ljude u Ukrajini. Moj fokus, kao i fokus mojih kolega, je učiniti sve moguće kako bi se osigurala zaštita i osnovna ljudska prava raseljenih osoba i izbeglica u regionu. 

Već smo videli izveštaje o žrtvama i ljudima koji su počeli da beže iz svojih domova tražeći sigurnost. Prerano je da znamo šta će se dogoditi, ali značaj ovog trenutka za ljude u Ukrajini i za međunarodnu vladavinu prava ne može se preceniti, napisala je Anđelina između ostalog.

Anđelina Džoli samo je jedna od zvezda Holivuda koja je podržala Ukrajinu
SOPA Images / Sipa Press / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!