Najuspešnija italijanska influenserka Kjara Feranji prolazi kroz težak period. Naime, Kjarin suprug, italijanski muzačar Fedez bori se sa tumorom.

Naime, Fedez je na svom profilu na Instagramu otkrio da se bori s retkim neuroendokrinim tumorom gušterače zbog čega je morao da ode tešku operaciju u trajanju od šest sati gde su mu lekari uklonili deo gušterače.

To je bio razlog što se ova čuvena izalijanska porodica na neko vreme udaljila s društvenih mreža, a o svemu je progovorila i Kjara.

"Ova je fotografija snimljena u ponedeljak poslepodne u bolnici, dan pre njegove teške operacije gušterače. Bojali smo se svega -  njegove dijagnoze, operacije, oporavka, našeg života i budućnosti naše porodice.

Operacija u utorak prošla je dobro, a sada se moj suprug oporavlja i nadamo se da će ovo biti samo loša uspomena koja nas je još jednom naučila koliko je važno uživati u životu punim plućima, svakodnevno", napisala je Kjara u opisu fotografije na kojoj je sa suprugom ležala u bolničkom krevetu.

Inače, Kjara je influenserka ali i preduzetnica. Ova plavuša uspela je da za samo nekoliko godina izgradila multimedijalno i mutlimilionsko carstvo započevši prvo u Italiji, a zatim se proširila širem sveta.

"Na početku karijere odbila sam da budem modna reporterka jer nisam htela biti samo italijanska poznata ličnost, htela sam biti globalna. Ako nisi globalan, tvoja će slava brzo prestati", izjavila je jednom prilikom Kjara.

Svoju karijeru započela je iz zabave, modnim blogom theblondesalad.com na kojem je objavljivala slike u autfitima na raznim lokacijama u rodnom Milanu. 

kjara feranji biznis je započela uz zabave
Instagram 

Tada blogerski posao nije toliko shvatan ozbiljno, te je često bila i meta ismevanja, a danas to više nije slučaj. Njena kancelarija se trenutno nalazi preko puta najpoznatijeg italijanskog nacionalnog novinskog tornja Palazzo dell'Informazionea, dok pojavljivanje na događajima masno naplaćuje, kao i reklamiranje brendova na Instagramu.

Svoju karijeru započela je kao studentkinja pravnog fakulteta u Bolonji koji je napustila tik pre završetka. Kako se njena blogerska karijera razvijala, 2013. godine odlučila je da svoj blog transformiše i u Los Anđelesu osnuje kompaniju TBS Crew (The Blonde Salad Crew) u kojoj je zaposlila desetak stručnjaka iz područja mode i lifestylea.

kjara je najuspešnija influenserka
Instagram 

Nedugo nakon toga, stvorila je i svoj zaštitni znak, oko koje namiguje, a osnovala je i online prodavnicu, Chiara Ferragni Collection e-shop, preko koje prodaje svoju kolekciju obuće i ostalih proizvoda.

Kako bi u potpunosti zaokružila modni svet pokrenula je i projekat online radionica lepote pod nazivom Beauty Bites. Uz to, ona je 2019. postala izvršna direktorka svih svojih kompanija, te je proglašena ambasadorkom LVMH nagrade.

Njeno bogato iskustvo privuklo je i pažnju akademske zajednice pa se njen primer sada koristi i u analizama poslovnog uspeha na poznatom Harvardskom univerzitetu. Uz to, 2017. godine osvojila je titulu najuticajnije svetske influenserke, a godinu dana ranije ugledni portal Forbes uvrstio ju je na listu uspešnih osoba ispod 30 godina.

kjara i fedez upoznali su se 2016 godine
Instagram 

Za ovu Italijanku kažu da je uticajnija i od "Vogue", čiju je naslovnicu krasila, i to je bio prvi put da je neka modna blogerka bila na naslovnici modne biblije.

"Moja tajna je u tome što sam uvek bila svoja. Nikad se nisam previše trudila", izjavila je jednom prilikom Kjara.

2016. godine upoznala je Fedeza, kom je dve godine kasnije na spektakularnom venčanju na Siciliji rekla "da". Fedez i ona zajedno su dobili dvoje dece, a porodica trenutno živi na dve adrese - u Milanu i Los Anđelesu.

u braku su od 2018 i imaju dvoje dece
Instagram 

"Mi smo moderna porodica. Mogu biti žena s dve kompanije, a i biti prisutna kao majka. Ne moram se odlučiti između majke ili zaposlene žene. Za mnogo je ljudi korisno da pošaljem tu poruku", izjavila je jednom prilikom uspešna influenserka.

Photopress / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia, Instagram Mužu najuspešnije influenserke ugroženo zdravlje

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!