Rekli bismo da je 94. dodela Oskara ostala u senci skandala koji se dogodio kada je Vil Smit udario kolegu Krisa Roka. Naime, komičar Kris Rok rekao je neumesnu šalu na račun Džejde Pinket Smit, supruge Vila Smita.

Naime, kada je Kris predstavljao laureata za najbolji dokumentarni film, obratio se supruzi Vila Smita, koja je sedela pored njega u Dolbi teatru:

- Džejda, volim te, jedva čekam da vidim "GI Jane 2" - aludirajući na njenu obrijanu glavu usled alopecije s kojom se bori.

vil smit udario krisa roka na dodeli oskara
Robyn Beck / AFP / Profimedia 

Glumica je  na njegove reči prevrnula očima, dok se Vil Smit najpre smejao, a samo par trenutaka kasnije glumac je izašao na binu, udario Roka, i odšetao sa zajedljivim osmehom na licu. 

- Vil Smit me je upravo je*eno odvalio. Baš lepo - bile su prve reči Krisa Roka nakon što ga je glumac ošamario pred svetom.

- Nemoj da uzimaš u je*ena usta ime moje žene! - rekao je Vil Krisu.

Nekoliko minuta kasnije, Smit je izašao na scenu kako bi preuzeo svog prvog Oskara za najbolju mušku ulogu u "Kralju Ričardu".

kris rok se oglasio nakon što ga je kolega ošamario
Robyn Beck / AFP / Profimedia 

- Ričard Vilijams, kojeg igram, bio je nezaustavljivi branilac svoje porodice…. Pozvan sam u životu da branim svoje ljude... Želim da se izvinim Akademiji, kolegama - rekao je plačući. 

- Ljubav će vas naterati da uradite lude stvari! - dodao je Smit kojem je bilo žao što je burno reagovao.

vil smit se pokajao što je burno reagovao
USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia 

O ovom incidentu oglasila se i policija u Los Anđelesu.

- Istražni subjekti LAPD-a svesni su incidenta između dve osobe tokom programa dodele Oskara. U incidentu je jedna osoba ošamarila drugu. Osoba koja je uključena odbila je da podnese policijsku prijavu. Ako uključena strana želi policijsko izvešće kasnije, LAPD će biti na raspolaganju da dovrši istražno izvješće - stoji u saopštenju Policijske uprave Los Anđelesa.

SKANDAL NA DODELI OSKARA: Vil Smit zavalio šamarčinu Krisu Roku Kurir televizija


Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!