U novom filmu "Betmen" u kojem se u glavnoj ulozi našao Robert Patinson, svoju šansu dobila je i hrvatska glumica Hana Hržić koja glumi lik Anike, najbolje prijateljice Žene mačke, koju tumači Zoi Kravic.

Hana u ovom ostvarenju glumi i ljubavnicu gradonačelnika Gotama, a ovim povodom oglasila na svom Instagramu.

"Neverovatno sam počastvovana što sam dobila priliku da igram Aniku Kosolov u "Betmenu" Meta Rivsa. Sve što mogu da kažem je da su se svi moji snovi ostvarili. Puno hvala celoj glumačkoj ekipi, svim bogovima i boginjama kostima, frizure i filmskog seta jer su apsolutno najbolji.

Zatim ekipi za kasting, jer su mi dali ovu priliku, i naravno predivnoj Flo Rouz i Independent Talent grupi što su me podržali na ovom putu. I naravno veliko hvala mojim prijateljima i porodici jer su uvek uz mene. "Betmen" je sada u bioskopima", napisala je Hana.

Zagrebačka glumica, koja je ulogu u Betmenu dobila odmah po završetku Glumačke akademije u Londonu, za "Jutarnji list" je rekla da joj se još uvek sležu utisci, jer ni u najluđim snovima nije mogla da sanja da će joj prva filmska uloga doneti priliku da deli kadar sa nekim od najvećih glumačkih zvezda kao što su Kolin Farel, Džon Torturo, Zoi Kravic.

Iako nije velika, njena uloga je vrlo značajna u filmu, jer pokreće celu radnju, kao i odnos između Žene-mačke i Betmena.

"Moj lik se zove Anika i najbolja je prijateljica Žene-mačke i ljubavnica gradonačelnika Gotama. Iz Estonije je i ima posebnu vezu sa Selinom, odnosno Ženom-mačkom. Njih dve žive zajedno i Selina se prema njoj ponaša zaštitnički.

Jako mi se sviđa uloga i mislim da je dosta bitna, što se tiče njene priče i motivacije za ono što radi u filmu koji traje više od tri sata", prepričava Hana. Kako je otkrila, na setu se družila sa Zoi i Džonom Torturom.

Hana se na setu družila sa Zoi, a u filmu timači lik njene dobre drugarice
Lia Toby / MirrorPix / Profimedia 

"Imala sam priliku da budem sa Zoi u toj jednoj sceni i bilo je fenomenalno, kao da živiš najbolji san ikad. No, najlepše od svega je to što je ona jedna izuzetno draga osoba. Pričale smo pored radijatora oko dva sata nakon snimanja, jer je bilo hladno. Moraš snimati, pa čekaš da snimljeni materijal pregledaju - da ti jave da li je u redu, pa se vratiš u šator, pa na set, tako to otprilike izgleda. Razgovarale smo kao da smo stare kolegice, bila je jako draga. Imala sam priliku da snimam i s Kolinom Farelom. Bilo je lepo pričati s njim. Svi su izuzetno normalni i dragi ljudi.

Radila sam i sa Torturom koji je super profesionalan i jako simpatičan. Svi pričaju s tobom kao da je najnormalniji dan na poslu, kao da piješ kafu s kolegama", otkriva Hana, dodajući da se sa novim Betmanom, Robertom Patisonom, nije srela na setu, već ga je samo videla iz daleka.

Instagram Mlada hrvatska glumica rame uz rame s holivudskim glumcima