Bliznakinje Meri-Kejt i Ešli Olsen bile su svojevremno najveće dečje zvezde, zarađivale su milione, a 2007. magazin "Forbes" uvrstio ih je u najbogatije žene šoubiznisa sa bogatstvom procenjenim na 100 miliona dolara. Danas je njihov bankovni račun još veći nego što je bio, a strani mediji prošle godine su pisali da na njemu više od 500 miliona.

Na velikim ekranima zadnji smo put imali smo priliku da ih vidimo pre 16 godina. Uprkos tome ove 35-godišnjakinje se i danas ubrajaju u top 100 najbogatijih zvezda na svetu.

Fascinantan je podatak da su sa samo šest godina postale najmlađe producentkinje u istoriji Holovuda. Firmu za produkciju filmova, serija, časopisa i video igara 'Dualstar Entertainment' osnovale su 1993. godine, a već četiri godine kasnije mogle su se pohvaliti titulama milionerki.

One su sve do 2004. snimale simpatične filmove za decu i mlade gde je upravo to što su bliznakinje privlačilo publiku, a radnja se uvek vrtela upravo oko toga. Poslednji film slavnih sestara "Dan u Njujorku" imao je lošu gledanost i negativne kritike, pa je postalo jasno da interesovanje javnosti za dve slatke, identične sestre opada.

Nakon što su odrasle, slavne bliznakinje su počele da puše, piju i idu po svim žurkama, a neko vreme i da eksperimentišu s drogama, što je i te kako uticalo na njihov uspeh u Holivudu, ali i na fizički izgled.

meri kejt i ešli olsen stekle su popularnost serijom
Shutterstock 

Modne ikone

Bliznakinje Olsen su rešile da dve godine kasnije svoju slavu i popularnost iskoriste, pa su osnovale svoj brend The Row, koji poseduju i dan danas. Ipak, malo ko bi pogodio da se bilo koja od ovih sestara bavi modom, a posebno Ešli, s obzirom da su obe daleko od oličenja dobrog stila.

Meri Kjet se upisala u modnu istoriju kao pionirka "beskućnik stila", načina odevanja koji preferira prevelike i predimenzionirane odevne komade. Želela je da sagradi svoje modno carstvo pa je neko vreme provela i kao asistentkinja slavnog dizajnera Zeka Pozena.

Svoje kreacije redovno prikazuju na njujorškoj nedelji mode, a za svoj dizajn su primile nekoliko prestižnih nagrada.

meri kejt i ešli olsen forbes je stavio na listu najbogatijih žena
Shutterstock 

Ešli je nedavno fotografisana ispred sedišta svoje firme u Njujorku, a teško da bi iko u njoj prepoznao slatku, milu devojčicu kakva je bila na samom početku karijere.

Ona je izašla na pauzu za cigaretu umotana u nekoliko brojeva veću garderobu, sa šalom oko vrata i vunenom kapom, i nije izgledala kao neko ko uopšte mari za modu, a kamoli da se bavi istom.

meri kejt i ešli olsen danas se bave modom
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Ovo je njen standardni imidž - retke su situacije kada bliznakinja Olsen nije u predimenzionarnim, vrećastim stvarima, a trudi se i da izbegava kamere. I jedna i druga danas veoma cene svoju privatnost i u vrlo retkim situacijama pristaju da govore za medije, a nemaju čak ni društvene mreže.

Odbile su neke od uloga u filmovima, a Ešli je objasnila da se više ne oseća prijatno u glumačkm poslu i da je poslednji put pred kamerama bila u 17-godini.

"Jednostavno nam to ne odgovara u ovom trenutku", ispričala je Meri Kejt kada im je ponuđeno pre nekoliko godina da snime još jedan film.

Ipak, njihov privatni život u više navrata bio je veoma zanimljiv medijima. Ovo se posebno odnosi na mlađu Meri Kejt čiji ljubavni život redovno puni stranice žute štampe.

meri kejt i ešli olsen danas
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Pojedini natpisi povezivali su je sa smrću glumca Hita Ledžera s kojim je tada navodno bila u ljubavnoj vezi. Naime, nakon što je 28. januara 2008. godine maserka pronašla glumca bez svesti u njegovom njujorškom apartmanu, prvo je dvaput nazvala Meri Kejt, a tek potom hitnu pomoć. Ona je tada preko advokata zatražila imunitet, ali sve moguće sumnje su odbačene kada je smrt proglašena slučajnim predoziranjem.

Sedam godina kasnije odjeknula je vest kako se udala za 17 godina starijeg bankara Olivera Sarkozija, brata nekadašnjeg francuskog predsednika Nikolasa. U aprilu 2020. godine Amerikanka je na iznenađenje mnogih zatražila razvod.

"Dejli mejl" je u aprilu pisao da je situacija između Meri Kejt i Olivjea koji su vezu započeli 2012. veoma komplikovana, kao i da je bankar i polubrat bivšeg predsednika Francuke Nikole Sarkozija primorao bivšu partnerku da se iseli iz stana u kojem su živeli, prekinuvši zakup, a da je o tome nije ni upozorio. Njegovi advokati su saopštili Meri da se iseli do 18. maja, a li je ona tražila produženje roka do 30. maja.

S druge strane, dva minute starija bliznakinja Ešli važi za "zlatnu sestru" u porodici Olsen. Nakon završetka školovanja nastavila je pomno da radi na kreiranju porodičnog modnog brenda i plasmanu popratnih proizvoda s njihovim potpisom na svetsko tržište. Godine 2005. našla se u jeku skandala kada je na osnovu snimljenih fotografija javno prozvana zbog konzumacije droge.

Tužila je nedeljnik koji je plasirao ovu priču, nakon čega joj je odobrena odšteta u visini 40 miliona dolara zbog nanošenja štete ugledu. Od tada njeno lice mahom krasi samo modne stranice prestižnih časopisa.

Shutterstock, LNC / Andrew Kaye / Camerapress / Profimedia Koliko su se promenile najslađe bliznakinje


Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!