Vladimir Kličko (45) sa svojim bratom, gradonačelnikom Kijeva Vitalijem Kličkom (50) pridružio se ukrajinskoj vojsci i brane svoju domovinu od ruske invazije, a mnogi hvale njihov potez.

Ističu da su se obojica mogli da se sklone od svega i da uživaju u svojim milionima zarađenim tokom profesionalne bokserske karijere, ali umesto toga su stali uz svoj narod. Braća su se već ranije obratila javnosti, a Vladimir je još jednom apelovao na svet da žustrije reaguje na ono što se događa.

- Ja sam Vladimir Kličko i obraćam se celom svetu. Zaustavite ovaj rat koji je započela Rusija. Civili ginu, pogađaju ih ruske rakete. Sve se to događa u srcu Evrope. Nema vremena za čekanje. Nastaće humanitarna katastrofa. Morate nešto učiniti, i to sada, da se zaustavi ruska agresija. Baš sada, jer za sat vremena ili sutra će biti prekasno. Molim vas, uključite se u akciju. Nemojte čekati, delujte sada. Zaustavite rat, rekao je bivši bokser u videu koji je objavio na Instagramu i Tviteru.

Njegove reči su dirnule svet i dobio je ogromnu podršku baš kao što ju je imao i u najboljim danima svoje sportske karijere. Vladimir je zapravo poznatiji brat Kličko iako se njegov brat može pohvaliti zavidnijim bokserskim rezultatima.

Veliku slavu mu je donela veza s glumicom Hejden Panetijer (32) koja je poznata po ulozi u seriji "Heroj"'. Mnogima su izgledali kao neobičan par zbog njihove razlike u visini s obzirom da holivudska glumica ima 153 centimetara, a Kličko 198 centimetara. Par je dobio 2014. ćerku Kaju Edvokiju koja je na sigurnom i nije u Ukrajini dok traje rat.

Vladimir i Hejden su imali turbulentnu vezu s nekoliko raskida, a sve je započelo 2009. Upoznali su se dok su bili na promociji knjige zajedničkog prijatelja i bila je to ljubav na prvi pogled. Glumica je u emisiji kod Elen Dedženeres ispričala detalje njihovog susreta.

Kličko i Hejden upoznali su se 2009 godine
photofab/jaworski / Shutterstock Editorial / Profimedia 

- Rekla sam mu: Ti si ogroman. On je meni rekao: Ti si sitna. I to je bilo to. Tako smo se upoznali i zaljubili, otkrila je Pantjer.

Iako su neki kometarisali njihovu fizičku razliku, drugi su se slagali da su preslatki i izgledaju kao skladan par. Upravo zato su iznenadili javnost kada su nakon dve godine veze objavili da su raskinuli.

- Uprkos tome što smo odlučili da je raskid najbolji potez za nas oboje, imamo puno ljubavi i poštovanja jedno za drugo i ostaćemo jako bliski prijatelji, istakli su u zajedničkom saopštenju.

Nije dugo trajala razdvojenost para i nekoliko meseci kasnije su se pomirili te su 2013. snimljeni kako razmenjuju nežnosti na plaži na Floridi. Nakon toga su snimljeni u zajedničkim izlascima i na košarkaškim utakmicama, a onda je pala i veridba.

Hajden je snimljena sa vereničkim prstenom od šest karata čija je vrednost procenjena na 500.000 dolara. Usledila je i lepa vest da par očekuje svoje prvo dete.

- Ona je neverovatna osoba i više sam nego siguran da će biti neverovatna mama. Često mi je govorila da želi da ima dete i eto svaki san se u nekom trenutku ostvari, ispričao je presrećni Vladimir u oktobru 2014. za E! News. Par je dočekao svoju ćerku Kaju 13. decembra 2014.

- Presrećni smo i zaljubljeni u malenu, izjavili su u zajedničkom saopštenju za javnost.

Godinu nakon toga glumica je prolazila teške trenutke jer je bolovala od postporođajne depresije pa se prijavila na lečenje u privatnu kliniku.

- Uticala je na svaki deo mog života pa sam odlučila da se prijavim na lečenje, rekla je javno i podigla svest o problemu s kojim se nose mnoge majke.

Glumica je bolovala od postporođajne depresije
LionsShareNews / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

2016. godine šuškalo se da su Hajden i Vladimir raskinuli, ali ona je to negirala zajedničkim fotografijama na kojima je bila i njihova ćerka i poručila da to što ne nosi verenički prsten ništa ne znači. Ipak, njihova ljubav je došla kraju u avgustu 2018. kada se saznalo da su otkazali venčanje.

- Kaja je najviše sa svojim tatom i njegovom porodicom u Evropi i na Floridi. Hajden i Vladimir su ostali u dobrim, prijateljskim odnosima. Hajden je u Los Anđelesu i gleda šta će dalje sa svojim životom, ispričao je izvor za američke medije. Par nije hteo da komentariše svoj odnos.

2018 Vladimir i Hejden su rakinuli
- / Backgrid USA / Profimedia 

Neki su širili glasine da je Vladimir bio nasilan prema Pantjer, ali to se pokazalo netačnim. Oni, koji ga poznaju tvrde da je divan otac i jako je posvećen ćerki, pa ga nazivaju i nežnim divom. Tvrde da je nasilan bio samo tokom svojih bokserskih mečeva.

Poznato je da je Hajden ubrzo nakon prekida s Kličkom započela vezu s agentom za nekretnine Brajanom Hikersonom. O njihovoj vezi se puno pisalo jer je policija intervenisala nekoliko puta zbog njegovog nasilja prema glumici.

Inače, Vladimir iza sebe ima razvod s manekenkom Aleksandrom Avizovom (47). Njihov brak je trajao samo dve godine, od 1996. do 1998., a malo se zna o Ukrajinki koju je bokser odveo do oltara.

Par je uspeo da sakrije i detalje svog odnosa, strani mediji su tek otkrili da su kupili vilu za milion dolara u Kijevu za njihov zajednički život kao i jednu u Los Anđelesu. Trenutno se ne zna ništa o Vladimirovom ljubavnom životu koji je naučio dobro da krije od medija.


Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!