Dodela Cezar nagrada u Parizu jedna je od najprestižnijih svečanosti u Evropi iz oblasti kinematografije, te slobodno možemo reći da je u pitanju sve samo ne mesto gde se da očekivati skandalozno ponašanje.

Ipak, francuska influenserka i komičarka Mari S'infiltre odlučila je potpuno suprotno i jednim potezom uspela je da zgrozi francusku javnost.

Iako je najpre pobrala simpatije modnih kritičara kada se pojavila pput princeze u fantastičnoj haljini od tila koja je imala gornji deo u vidu korseta, sve je uspela da pokvari samim izlaskom na binu.

U trenutku kada ju je voditelj programa pozvao na scenu, Mari se elegantim korakom popela na binu, a potom, na iznenađenje prisutnih, zadigla zadnji deo haljine i pokazala veš uz reči:

"Evo mog du**ta. Ozbiljno prizanje kulturi... Neporaženi gledaoče, ti koji si preživeo, pokazujem ti gaćice, da bi bio uveren da nismo sakrili ništa u ovom sumraku", rekla je odmah nakon ovog skandaloznog trenutka.

Mari S'infiltre pokazala je veš na bini.
Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Ovaj potez snažno je odjeknuo u francuskoj javnosti, a većina tvrdi da je srozala i ponizila jedan kulturni spektakl, iako je zapravo sve vrlo verovatno trebalo da bude reklama za njenu novu emisiju "Culot" (francuska reč za jedan model gaća, prim. aut.).

"I dalje mi je užasno neprijatno nakon Marinog istupa", "Koja ti količina samopouzdanja treba da misliš da će ovo svima biti smešno", "Egocentričnost i loš ukus. Nikada mi nije bila smešna", "Bukvalno mi je loše od količine sramote koju osećam u njeno ime", "Hiper sramotna Mari, kao i uvek", "Ovo je vrhunac sramote koju sam doživeo u životu", "Ova žena i dalje postoji u javnom životu", "Bože, pomozi nam što moramo da je gledamo", samo su neki od desetine hiljada komentara na društvenim mrežama.

Međutim, umesto da se izvini ili makar pokaje zbog postupka, Mari je ponosno prokomentarisala celu situaciju na svom Instagramu:

"Ponosna sam što ne zadovoljavam norme onih u smokinzima i haljinama sa šljokicama, sa tako smešnom profesijom, a tako ozbiljnim imidžem. Nelagodnost, stid, ovi kulturni instrumenti izmišljeni su da bismo bili podrgnuti kodeksima i trendovima koji diktiraju šta je prihvatljivo, a šta ne. Rizikovati, dovoditi se u opasnost, usuđivati se da budete smešni pred Akademijom Cezar, kada sam i sama glumica. Kako sam se usudila da uznemirim, da osramotim sve ove ličnosti kojima se divim, čijeg se suda plašim. Nemam šta da se kaže, uvek sloboda, bez obzira na cenu", napisala je ona.

Da li smatrate da je njen postupak bio ispravan? Pišite nam u komentarima vaše mišljenje.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!