"Mad Max" zasluženo je stekao titulu jednog od "kultnih ostvarenja". Međutim, malo ko je znao šta se zaista dešavalo na setu, o čemu je sada prvi put progovorio kolumnista Njujork tajmsa Kajl Bjukenan u novoj knjizi "Krv, znoj i hrom: Divlja i istinita priča o pobesnelom Maksu: Put besa".

Naime on je otkrio da između glavnih glumaca Šarliz Teron (46) i miljenika žena - Toma Hardija (44) stvari nisu bile najsjajnije, a koliko je sve daleko otišlo svedoči i to što je ona u jednom trenutku naterala producentkinju da bude uz nju sve vreme kao "zaštita" od Hardija.

Šarliz Teron tražila je zaštitu na snimanju "Mad Max-a".
pritnscreen/youtube 

Nataša Hopkins, kaskaderka u filmu, ispričala je kako Teron nije želela da gubi vreme na setu, pošto je u to vreme dobila dete i morala je da balansira između posla i majčinstva. Takođe, kamerman Mark Goelniht se prisetio kako je Hardi često kasnio na snimanja.

Ispričao je situaciju kada je jednog dana Teron kao i obično, bila na setu tačno u osam sati sa sređenom frizurom, šminkom i u ratnoj opremi za potrebe snimanja. Međutim Tom je kasnio više od dva sata, a iako su savetovali glumicu da ode da se presvuče i odmori dok on ne dođe, ona je odbijala i sve vreme sedela u kostimu u iščekivanju da se on pojavi.

Šarliz Teron pobesnela je jer je Hardi stalno kasnio.
pritnscreen/youtube 

Kada se Hardi konačno pojavio, bilo je nešto nakon 11 časova, a Šarliz je pobesnela.

- Počinje da ga psuje, govoreći: "Kaznite je*enog kretena sa 100 hiljada dolara za svaki minut koji je zadržao ovu ekipu", i "Koliko ti ne poštuješ nikoga". Realno, bila je u pravu. Ona nije prestala da vrišti i da histeriše, a on je verovatno sve to čuo. On se na sve to zaleteo i uneo joj se u lice s rečima: "Šta si mi rekla?". Delovao je prilično agresivno i Šeron se tada osetila ugroženom - rekao je kamerman.

Tom Hardi uvek je kasnio na snimanja "Mad Max-a".
pritnscreen/youtube 

Nakon toga je Hardi nastavio da lomi po setu.

- Taj dan je bila prekretnica, jer je tada rekla: "Želim nekoga kao zaštitu." Tada je imala producentkinju koja je bila određena da bude sa njom sve vreme - objasnio je kamerman.

Tom Hardi uneo se u lice Šarliz Teron na snimanju "Mad Max-a".
printscreen/youtube 

Najveći problem je bio i to što ona nije mogla da bude sama na setu sa Hardijem, osećala se usamljeno i ogoljeno, ali i uplašeno da glumac može da joj naudi.

Šarliz je rekla da joj je bilo lakše kada je na setu bilo još žena, te da joj je laknulo kada je tu bila producentkinja.

- To me je nateralo da malo odahnem, jer se činilo da ću imati još jednu ženu da razume protiv čega sam se borila - objasnila je Teron.

Šarliz Teron kaže da je odahnula na snimanju "Mad Maxa" kada je dobila zaštitu.
Profimedia 

Scenarista Keli Marsel tvrdi da je među glumcima došlo do baš intenzivnog sukoba. Kako je objasnila, Hardi je bio uključen u sve, isprobavao je razne stvari i bio znatiželjan, dok je Teron bila "mozak i veoma dosledna u načinu na koji pristupa liku."

I sam Hardi se kasnije oglasio, i priznao da je pritisak na njih bio ogroman.

Tom Hardi kaže da je pritisak bio ogroman na snimanju filma "Mad Max".
Shutterstock 

- Ono što joj je bilo potrebno je bolji, možda iskusniji partner u meni. To je nešto što se ne može lažirati. Voleo bih da mislim da bih sada, kada sam stariji i ružniji, mogao da se pohvalim tom prilikom - rekao je Hardi.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!