Dr. Dre donosio je mudre uloge kada je reč o njegovoj muzičkoj karijeri i ima bogatstvo vredno 800 miliona dolara, ali njegov privatni život je prilično skandalozan.

Reper i producent, kojem je pravo ime Andre Romel Jang, i pravnica Nikol činili su se u javnosti kao jedan od najskladnijih parova u Holivudu, ali njihova ljubav je završila žestokom razvodnom parnicom. Sud je odredio da muzičar mora bivšoj supruzi da prepiše petinu svog bogatstva, odnosno 100 miliona dolara.

Dr. Dre je bio s Nikol od početka svoje muzičke karijere pa sve do kada se proslavio, a njihov je brak potrajao 24 godine. Pravnica je iznenadila javnost kad je podnela zahtev za razvod od repera i zahtevala dva miliona dolara mesečno za uzdržavanje. Rekla je da je to privremena bračna naknada nakon razvoda te je tražila i pet miliona dolara za plaćanje sudskih troškova.

Dr Dre mora da isplati bivšoj supruzi 100 miliona dolara
scr / Mavrixphoto / Profimedia 

Nikol je optužila repera da ju je pokušavao izgladnjivati i da je bio nasilan. Takođe je tvrdila je hteo da je ostavi bez ičega jer sve godine dok je bila s njim nije radila već je kod kuće brinula o deci.

Prema sudskim dokumentima, Dre je optužen da je prislonio pištolj na glavu svoje supruge, udario je u lice, prislonio u zid i podigao je od poda povlačeći je za vrat. Sve ove optužbe reper je oštro negirao.

Nikol Jang je tražila 100 miliona dolara od bivšeg supruga Dr Drea.
Rachpoot/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Zanimljivo je da se producent osigurao predbračnim ugovorom 1996. koji je isticao da se njegovi komercijalni ugovori ne tiču njegove supruge. Upravo se na to pozivao njegov pravni tim tokom suđenja. Ipak, Dr. Dre je davno uništio predbračni ugovor kada je verovao da se njihov brak neće završiti pa je to značilo da Nikol ima pravo na novac koji zahteva.

Dr Dre proslavio razvod od supruge Nikol Jang
Instagram 

Pravni stručnjaci su proglasili njihov slučaj jednim od najskupljih razvoda u istoriji, a reper je u decembru prošle godine proslavio kraj njihove ljubavi. Pozirao je dobro raspoložen na fotografiji ispred balona na kom je pisalo 'veoma razveden'.

Inače, američki producent i bivša supruga Nikole imaju sina Truicea (25) i ćerku Truli (21), dok iz veza s drugim ženama ima još petero dece.

Dr Dre je optužen da je prislonio pištolj na glavu svoje supruge.
Shutterstock 

Reper je svojevremeno doživeo i tragediju koju nikad neće preboleti. Ostao je bez sina Andrea Janga 2008. nakon što se sa 20 godina predozirao heroinom. Pronađen je mrtav u kući nakon što se vratio iz noćnog izlaska.

Mnogima je zanimljivo da se reperovo bogatstvo procenjuje na 800 miliona dolara, a upravo to je razlog što je javnost zgrozilo kada se prošle godine oglasila njegova ćerka Latanja Jang. Rekla da joj ne želi finansijski pomoći iako je beskućnica i živi u iznajmljenom autu.

Ona je zaposlena u skladištu i radi kao dostavljačica, ali to joj nije dovoljno da sebi priušti stan u Kaliforniji. Latanja, koja ima četvoro dece, pokušala je nekoliko puta da dođe do oca, ali on ju vešto ignorisao.

Reper je dobio Latanju s Lisom Džonson, a prekinuli su vezu kada je njihova ćerka imala pet godina i od tada je nije video čak 18 godina.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!