Na Super Bowlu su do sada nastupala neka od najvećih muzičkih imena današnjice. Slobodno se može reći da je velika čast biti pozvan da učestvujete na ovako nekom događaju.

Vatreni zaljubljenici u Američki fudbal tokom poluvremena svih ovih godina mogli su uživati u spektakularnim nastupima koji su brižljivo pripremani mesecima, a nastupi Ledi Gage, Šakire, Dženifer Lopez i mnogih drugih i dalje se prepričavaju.

Ove godine ta čast pripala je Majli Sajrus koji je otvorila Super Bowl, i The Weeknd-u, koji je nastupao upravo na poluvremenu.

Ove godine, fudbalski spektakl vraća se u Los Anđeles koji nije bio domaćin od 1993. godine, a u igri su neka od najvećih reperskih imena današnjice.

Naime, poznato je da će nosioci šou programa, na radost mnogih biti Snoop Dogg i Eminem, a sa njima će takođe nastupiti i Dr Dre, Mary J Blige i Kendrick Lamar.

snoop dogg i eminem predvodice sou
Frederic J. BROWN / AFP / Profimedia 

Ovih petero muzičara može se pohvaliti sa ukupno osvojena 43 Gremija u njihovim bogatim karijerama, čiji počeci sežu od kasnih '80-tih godina prošlog veka, kad se Dr Dre pojavio u ulozi jednog od začetnika West Coast hip-hop scene.

Zanimljivo je da su čelnici konačno uspeli i da ubede Eminema koji godinama nije želeo da nastupa ispod 2 miliona dolara. Biće da je sada konačno izdvojen dovoljno dobar honorar.

eminem je pristao da nastupa na super bowlu
Shutterstock 

Promotivna kompanija Rock Nation već će treću godinu u nizu pomoći NFL-u pri angažovanju muzičara za 12-minutni nastup koji je tokom godine postao stvar prestiža, a njen osnivač i vlasnik Jay Z sastavljanje ove postave nazvao "stvaranjem istorije".

Nema sumnje da će ovom spektaklrnom događaju koji prelazi okvire sporta, dodatno doprineti činjenica da su Dr Dre, Snoop Dogg i Lamar Kendrik svoj život i karijeru vezali za kalifornijski megalopolis