Nastasja Kinski, legendarna glumica evropske i američke kinematografije, obeležila je jednu epohu. Ćerka čuvenog Klausa Kinskog očaralavala je svojom lepotom i talentom, a i danas, u 61. godini, izgleda jednako graciozno kao nekada. Nastasja je ime dobila po liku iz dela Dostojevskog, „Idiot“. Roditelji su joj se razveli kad je imala sedam godina.

Živela je sa majkom u Minhenu, a posećivala je ozloglašenog oca u Venecueli. Materijalno stanje njene porodice je tih dana bilo mnogo niže od proseka, pa je morala da krade hranu i stvari u prodavnicama, da koristi gradski prevoz bez karte, bežeći od konduktera.

Radila je razne poslove – od čistačice i do trenera životinja u cirkusu. Živela je sa majkom u komuni. Najzad je počela da radi kao model. Uspela je da dobije ulogu u filmu Vima Vendersa „Pogrešan potez“, gde je prikazana u toplesu – a imala je samo 12 godina. Nage scene snimila je i za druge filmove, pre nego što je napunila 15.

Nastasja je radila kao čistačica i do trener životinja u cirkusu
ETIENNE GEORGE / AFP / Profimedia 

Kinski je kasnije izjavila da se osećala eksploatisanom od strane filmske industrije. U intervjuu za W, rekla je:

Da sam imala nekoga da me zaštiti ili da sam imala više samopouzdanja, ne bih prihvatila određene stvari. Stvari sa golotinjom. A iznutra me je samo razdiralo.

Upoznala je reditelja Romana Polanskog na zabavi 1976, a on ju je pozvao da studira glumu u Sjedinjenim Državama gde joj je ponuđena glavna uloga u njegovom nadolazećem filmu, „Tes“. Film je osvojio brojne nagrade.

1976  otišla je u Ameriku i njena karijera krenula je uzlaznom putanjom
Shutterstock 

Postoji priča koja opisuje njegovo upoznavanje sa Nastasjom. U oktobru 1976. u Minhenu Polanski se nakon prve probe Verdijevog "Rigoletta" u produkciji Bavarske državne opere uputio na večeru s jednim nemačkim kritičarom i dve devojke. Po završetku večere, njih četvoro su otišli u njegov hotelski apartman. Reditelj je s jednom od devojaka otišao u krevet, dok je druga zabavljala pozorišnog kritičara. No, kada se reditelj tokom noći probudio, video je da pomenutog novinara nema a da devojka s kojom se zabavljao imena "Nasta" spava na fotelji. Probudio ju je i pozvao na seks u troje, na šta je ona bez velikog oklevanja pristala. Kasnije je otkriveno i puno ime te devojke - bila je to Nastasja Kinski, mlada nemačka glumica. Tada je imala 15 godina, a Polanski 43 godine.

Polanski je 1994. godine o tome u intervjuu koji je dao čuvenoj TV voditeljki Dajani Sojer. Ona ga je pitala: "...šta je to bilo sa Nastasjom Kinski?" Na šta je on odgvorio:

"Bila je mlada i bili smo u ljubavnoj vezi." Ali u intervjuu koji je dala 1999. godine magazinu Gardijan, Nastasja Kinski je rekla da to nije bila ljubavna veza već bezazleni flert. Rekla je da je mogla da bude zavedena ali da do toga navodno nije došlo. U istom intervjuu je rekla da se osećala pored njega veoma cenjeno.

Godine 1981. Ričard Avedon je fotografisao Kinski sa pitonom oko njenog golog tela. Slika, koja se prvi put pojavila u izdanju američkog Vogue 1981. godine, objavljena je kao poster i postala bestseler, dodatno potvrdivši njen status seks simbola, piše Zadovoljna.

Kinski je ponovo sarađivala sa Vendersom za film „Pariz, Teksas“ iz 1984. To je jedan od njenih najcenjenijih filmova do sada, a osvojio je glavnu nagradu na Filmskom festivalu u Kanu.Sredinom osamdesetih, Kinski je upoznala egipatskog režisera Ibrahima Musu. Venčali su se 10. septembra 1984. Zajedno imaju dvoje dece.

Nastasja iza sebe ima dva braka
Shutterstock 

Brak je došao do kraja 1992. Do 1995. Kinski je živela sa muzičarem Kvinsijem Džonsom, a zajedno du dobili ćerku koja je danas manekenka.

Poslednji put se pojavila na filmu 2013. godine, u ostvarenju „Sugar“. Njena sestra, Pola Kinski, optužila je njihovog oca da ju je silovao u detinjstvu.

Njena sestra optužila je oca da ju je silovao
Shutterstock 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!