Ves o smrti bivše misice SAD Česli Krist, koja je preminula u Njujorku tokom vikenda rastužila je svet. Da i lepa lica kriju tajne i imaju loše dane potvrđuje slučaj nekadašnje Misice Amerike

Česli je prošle godine napisala esej, uoči svog 30. rođendana, u kojem je govorila o svojoj borbi sa vremenom, internet zlostavljačima i kako je jednom zamalo radila "do smrti".

„Svaki put kada kažem ‘napuniću 30’, malo se naježim“, napisala je u eseju za Allure objavljenom 4. marta 2021.

Društvo nikada nije bilo ljubazno prema onima koji stare, posebno prema ženama. Povremeni izuzeci se prave za neke od bogatih i nekoliko poznatih“, nastavila je Krist, koja je osvojila titulu Miss SAD 2019. godine.

„Dočekivanje tridesete je kao hladan podsetnik da mi ponestaje vremena da budem važna u očima društva - i to je frustrirajuće“, dodala je bivša mis.

Esej je dao uvid u njene misli, manje od godinu dana pre nego što je skočila sa zgrade od 60 spratova na Menhetnu u kojoj je živela. U eseju, koji je objavljen samo nekoliko nedelja pre njenog 30. rođendana, 28. aprila, najviše je pisala o starenju.

Posle godine kao što je 2020, pomislili biste da smo naučili da je starenje blago, a zrelost dar u kome svi ne mogu da uživaju. Kako da uzdrmam nepokolebljive norme društva, kada se suočavam sa nemilosrdnim otkucajem vremena?“, pitala se Čelsi.

Čelsi je sebi oduzela život kada je skočila sa zgrade u Njujorku
printscreen/instagram 

Opisala je i kako je istovremeno pokušavala da stekne dve diplome jer je studirala prava i poslovnu administraciju.

Skoro sam radila do smrti, bukvalno, sve dok osmodnevni boravak u lokalnoj bolnici nije pokrenuo razvoj nove perspektive“, napisala je ona.

Ona je i dodala da je izgledala drugačije od tipičnih devojaka na takvim takmičenjima, koje treba da budu „manekenke, visoke i vitke, da imaju raskošnu kosu i ubistven hod“. Ipak, kako je Afroamerikanka, zbog pobede je privukla rasističke komentare.

Ne mogu da vam kažem koliko puta sam izbrisala komentare na svojim stranicama na društvenim mrežama, koji su imali emodžije i uvrede, i govorili su da nisam dovoljno lepa da budem Miss SAD ili da je moja mišićava građa zapravo muško telo“, napisala je. Krist je navela i da je nosila krunu po svom stanu „znajući da će morati da je vrati na kraju svoje vladavine kao Miss SAD“.

„Uradila sam ono što sam želela, a ne što se očekivalo. Sada ulazim u 30. godinu tražeći radost i svrhu pod sopstvenim uslovima — i to mi se čini kao moja slatka pobeda“, završila je ova lepotica koja je tragično stradala.

printscreen/instagram Pogledajte još fotografija nekadašnje Miss Amerike Čelsi Krist

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!