Da glumački posao nije lak i zahteva različita odricanja, odavno je jasno, ali isto tako činjenica je da domaći glumci ne zarađuju kao na Zapadu gde samo od jednog filma mogu da reše gotovo sve finansijske probleme, kupe luksuzne vile ili skupe automobile.

U Srbiji je situacija daleko drugačija, a o tome, ali i o daljim planovima progovorio je za Blic jedan od najlepših srpskih glumaca Aleksandar Radojičić.

Njega su ljubitelji serija mogli da gledaju u "Dinastiji" u ulozi Mihajla, vozača i telohranitelja čuvenog Blejka Karingtona, a potom u seriji “Čudne ljubavi” koja se prikazivala tokom praznika.

- Serija "Dinastija" je veliki projekat, a "Čudne ljubavi" imala je samo tri epizode i zato nije išla toliko po medijima i nije se toliko najavljivala - kaže na početku razgovora Aleksandar.

Aleksandar Radojičić poznat je po seriji "Dinastija" gde je igrao Mihajla, vozača i telohranitelja čuvenog Blejka Karingtona
Instagram 

Kada su u pitanju budući projekti, mladi glumac otkriva da ga čeka predstava "Zaljubljeni Šekspir" u režiji Ane Tomović, ali i TV formati o kojima ne sme da otkriva detalje još uvek. Kada su uloge koje priželjkuje u pitanju, Aleksandar kaže da je spreman za nove izazove.

- Odnedavno sam član Beogradskog dramskog pozorišta i znam otprilike šta ću igrati u pozorištu i radujem se tome. Voleo bih što raznovrsnije, naravno. Voleo bih da me nateraju da kopam malo dublje, da se više posvetim, neki novi izazov.

Kao i njegovim kolegama, i za Radojčića gluma u pozorištu nosi sa sobom posebnu emociju zbog publike i njene momentalne reakcije.

- Satisfakcija je i jedno i drugo. Uglavnom ne volim da delim, jer sve ima svoju draž, ali naravno da je posebna draž kada imate konekciju sa publikom.

Aleksandar Radojičić kaže da će pordžati ćerku čak i ako odluči da se bavi glumom.
ATA Images 

Naravno, kao i sa svakim drugim poslom, i u glumi su postojali momenti kada se preispitivao i čak bio nesiguran pri izvođenju određenih uloga.

- Da, dosta puta se to desilo. Da li će sve ispasti kako treba ne znate do samog kraja, ali da sam bio nesiguran i da sam razmišljao, da. Samouvereno ulazim u svaki projekat, ali prosto preispitujem se do premijere pa čak i nakon, da li sam dobro razumeo ili može li to i drugačije. Pozorište zato i jeste posebno, jer može da se menja. Kako sazrevate, otvara vam se neka nova fioka u glavi, otvara vam se da neka uloga koju igrate već nekoliko godina prosto niste je gledali iz tog ugla i onda možete malo i da korigujete.

Aleksandra Radojičića čeka predstava Zaljubljeni Šekspir.
pritnscreen/instagram 

Aleksandar takođe ističe da nema problem da uskladi privatni i poslovni život.

- Uspevam i mislim da imam još vremena i da bih mogao još neke stvari tu da udenem. Ja volim aktivan život. Nekom sa strane bi to delovalo kao previše nekih obaveza, ali meni prija to. Nema uvek vremena koliko biste hteli u datom trenutku, ali trudim se da gledam imam vremena za sebi drage osobe.

Aleksandar Radojičić kaže da nema luksuz da živi samo od glume.
ATA Images 

Glumac je dodao i da uprkos premoru nakon snimanja, mora da provede vreme i sa dragim ljudima.

- Vreme sa meni dragim osobama je ono što mi puni baterije. Nakon celog dana snimanja, nemam običaj da odem u krevet iako sam mrtav umoran. Moram da ostavim vreme za voljene osobe - kaže Radojčić koji je emotivno ispunjen već dugi niz godina i dodaje:

- Ne pričam toliko o toj intimnoj strani života, jer mislim da nema potrebe i da na taj način čuvam taj odnos.

Aleksandar Radojičić krije ljubavni život od očiju medija.
pritnscreen/instagram 

Podržaće ćerku Aju kojom god profesijom bude izabrala da se bavi, jer kako ističe njemu je najbitnije da ona bude srećna.

Aleksandar Radojičić veoma je vezan za ćerku Aju i stalo mu je da ona bude srećna nevezano za profesiju kojom se bavi.
printscreen/instagram 

- Još uvek nema ambicija da se bavi glumom na bilo koji način. Nemam želju da se bavi glumom već onim sto bi je činilo srećnom. Ja ću je podržati sta god da odluči. Ako to bude gluma, ja je neću sputavati. Moja ambicija je samo da ona bude srećna čime god se bude bavila.

Na pitanja da li od glume može da se živi u Srbiji i da li mu pomaže reklamiranje proizvoda na društvenim mrežama, Aleksandar odgovara:

- Mora dosta stvari da se poklopi, da se poklope projekti i da to bude učestalo. Ljudi u našem poslu moraju da se bave i snimanjem i pozorištem i reklamom i Instagramom i da na taj način prosto imaju konstantan priliv novca - iskreno kaže za “Blic” i dodaje:

- To je danas jako rasprostranjeno i vreme u kom mi danas živimo. Sve je na prodaju i sve je reklama. Naravno, i u tome treba imati meru i treba znati da proceniš iza čega možeš da staneš, a iza čega ne.

Aleksandar Radojičić kaže da je danas sve reklama.
printscreen/instagram 

Ne krije da su postojali trenuci finansijskih poteškoća kada je shvatio da mora imati i druge izvore novca.

- Jesam, naravno. Nemam taj luksuz da razmišljam samo gluma ili ništa pa da li ću ja imati da jedem ili ne, jer ja ipak imam i dete. Shvatio sam da moram da se bavim još nekim stvarima i da se pokrenem. Čak i kada ima posla, shvatam da uvek moram da imam i plan B - završio je Aleksandar sa izlaganjem.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!