Beloruskinja Viktorija Azarenka sjajno je započela ovaj Australian Open.

Ubedljivom pobedom od 6:0, 6:2 posle samo 67 minuta igre nad Ukrajinkom Elinom Svitoline još jednom je dokazala svoju dominaciju, ali je na konferenciji za novinare ipak neko drugi bio zvezda dana.

Naime, ona je davala izjavu za medije u društvu svog sina, a mališan je na neodoljiv način ukrao čitav šou i nasmejao sve u sali.

Mama i sin pojavili su se sa naočarama za sunce, a njen sin Leo i te kako je imao komentare na maminu pobedu. Čak je i njemu postavljeno pitanje kako je mama odigrala, na šta je on "kao iz topa" odgovorio: "Fenomenalno!", na šta mu je Azarenka odgovorila sa "Hvala ti".

Ostaje da se vidi kako će izgledati dalji tok takmičenja za Viktoriju koja je trenutno 25. na ATP listi, a formirani su još neki parovi osmine finala.

Inače, Azarenka je pre 4 godine prolazila kroz pakao sa nekadašnjim partnerom i ocem dečaka Bilijem Mekigenom. On je pokušavao da dobije puno starateljstvo nad dečakom, a na tom putu nije birao sredstva.

Azarenka je pre 4 godine prolazila kroz pakao sa nekadašnjim partnerom i ocem dečaka Bilijem Mekigenom
pritnscreen/instagram 

Azarenka je tada bila u paničnom strahu i potpuno je zapostavila tenisku karijeru. Teniserka je tada izjavila da nijedna žena ne treba da bira između karijere i deteta.

Viktorija Azarenka pre četiri godine prošla je pakao sa bivšim partnerom.
Rob Prange / Zuma Press / Profimedia 

Svetski mediji 2017. godine pisali su da Mekigen ima prednost pošto je državljanin Amerike i da je to glavna karta na koju igra u ovom slučaju. Iste godine sud je odredio da njen sin ne sme da napusti Kaliforniju dok se ne reši pitanje starateljstva, pa je nekadašnja prva teniserka sveta odustala od svih turnira koji se ne igraju na toj teritoriji.

Srećom, odluka je ipak doneta u korist teniserke, te je već 2018. godine Azarenka došla na takmičenje u Madrid.

Teniserka je takođe nedavno progovorila kako je to biti roditelj i uspešni sportista, te da li je dete neki vid distrakcije u pohodu na profesionalne uspehe.

"To definitivno nije smetnja, nikada to neću reći", započela je i dodala:

"On je ličnost za sebe i ima gomilu lica. Ne znam odakle mu to", rekla je nasmejavši se.

"Uvek se osećam privilegovano što je ovde sa mnom, neverovatno da ovo sve mogu da podelim sa svojim sinom", završila je Azarenka sa izlaganjem.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!