Džared Leto jedan je od onih glumaca za kog možemo reći da se zaista "preda" ulozi.

Zbog posvećenosti ulogama i bizarnih glumačkih metoda često su ga ismevali, ali čak ni titula "najgoreg Džokera" (iako se mnogi ne bi složili) nije ga pokolebala u tome da projektima prilazi na drugačiji način.

Primera radi, trenutno ga gledamo u hit filmu "House of Gucci", gde igra legendarnog Paola Gučija, potpredsednika ovog modnog brenda, a kako je rekao u jednom od intervjua, za ulogu se spremao tako što je postao jedno sa stereotipnom italijanskom hranom.

"Šmrkao sam linije sosa arabijata za potrebe ovog filma. Imao sam maslinovo ulje umesto krvi. Duboko sam zaronio u ovo. Ako mi uzmete biopsiju kože, ona bi u sebi sadržala parmezan! Ovo uloga je moje ljubavno pismo Italiji", rekao je poznati glumac.

Džared Leto igrao je Paola Gučija u "House of Gucci".
pritnscreen/youtube 

Zapravo, Leto je jedan od retkih koji je sklon ekstremnim transforacijama poput gubitka kilograma, mršavljenja, i slično, međutim, sada smo ga za njegov, verovali ili ne, 50. rođendan zaista mogli videti u "punoj snazi", odnosno u izdanju zbog kog je više puta dobio titulu "miljenika žena".

Na svoj Instagram postavio je fotku na kojoj pozira bez majice, a u prvom planu su njegovi isklesani mišići. 

Džared Leto golišavom fotografijom proslavio je svoj 50. rođendan.
printscreen/instagram 

Leto je liniju doveo do savršenstva, a teško da biste na osnovu fotografije zaključili da glumac ima čak 50 godina. Zovu ga i "dečak koji ne stari", a iako danas živi život na kom bi mu mnogi pozavideli, nekad to nije bilo tako.

Kada je bio mali, jedini prijatelj kog je imao bio je njegov brat Šenon, a njihovo detinjtvo nije bilo lako. Otac je ostavio njihovu majku Konstans i ponovo se oženio nedugo potom, da bi izvršio samoubistvo kada je glumac imao samo 8 godina.

Drugi suprug njegove majke Karl Leto, usvojio je braću i dao im svoje prezime. Radio je u vazduhoplovstvu, pa se porodica često selila. Međutim, i ovaj brak njegove majke se raspao.

Leto je prvi posao dobio kada je imao samo 12 godina. Tada je prao posuđe u malenom restoranu, a četiri godine kasnije zaposlio se kao vratar.

Ipak, zaljubljenik u umetnost znao je da mu se smeši lepa budućnost - kad, tad. Zahvaljujući majci zavoleo je muziku i glumu, a prvi instrument koji je naučio da svira bio je klavir.

Džared Leto je ljubav prema umetnosti nasledio od majke.
pritnscreen/youtube 

1992. godine s ruksakom i nekoliko stotina dolara preselio se iz Njujorka u Los Anđeles. Hteo je da postane reditelj. Mislio je kako mu je najbolji put do toga kroz glumu pa je počeo da vežba i prijavljuje se za glumačke uloge. Uskoro je dobio malu rolu u sitkomu "Camp Wilder".

Samo šest godina kasnije mogao se pohvaliti da je već bio jedan od najupešnijih glumaca u Holivudu. Ipak, film "Tanka crvena linija" u kom je igrao rame uz rame sa Šonom Penom i Džordžom Klunijem konačno je smestila Džareda među velike zvezde Holivuda.

Nakon filma Tanka crvena linija, Džared Leto je svrstan u najbolje glumce Holivuda.
printscreen/youtube 

Zbog uloge u tom filmu izgubio je 13 kilograma, a sprijateljio se s pravim zavisnicima od droge iz Bruklina kako bi se što bolje uživeo u ulogu.

njegove transfromacije nisu tu stale. Tako je za "Dallas Byers Club" je smršao preko 20 kila, obrijao obrve i depilirao celo telo. Postoji priča da su Metju Mekonahi i on zvanično upoznali tek posle snimanja, jer su sve vreme snimanja obojica bili u liku.

Džared Leto je za ulogu u "Dallas Byers Club" smršao preko 20 kilograma.
pritnscreen/youtube 

Ova uloga donela mu je i Oskara, međutim, ne i poštovanje koje je i te kako zaslužio.

Džared Leto dobio je Oskara za ulogu transrodne osobe.
pritnscreen/youtube 

Naprotiv, njegove bizarne glumačke metode i dalje su bile trn u oku mnogima. Tako je u prošlosti za potrebe filma "Rekvijem za snove" otišao nekoliko koraka dalje. Pored mršavljenja zbog kojeg je imao stalne nesvestice na snimanju, dva meseca je živeo sa džankijima u parku i probao heroin. Dva meseca se uzdžavao od odnosa, a ova informacija zvuči još teže kad znamo da je u vreme snimanja filma zabavljao sa Kameron Dijaz.

Džared Leto se zbog uloge u "Rekvijemu za snove" uzdržavao od odnosa i družio sa narkomanima u parku.
printscreen/youtube 

Zbog uloge u "Džokeru" okarakterisan je kao potpuni ludak, a Leto je prvi glumac nakon pokojnog Hita Ledžera koji je ušao u kostim ovog negativca, i po mišljenju mnogih, želeo da ga nadmaši. Međutim "Dark Knight" i "Suicide Squad" nisu isti koncept filma i dok je prvi imao ozbiljne glumce i uloge, "Suicide Squad" je bio više zabavnog karaktera. Međutim Leto je rešio da oponaša negativca iz filma, pa je tako slao svojim kolegama iz filma leševe mrtvih životinja. Vil Smit i Margo Robi koji su glumili u filmu, malo je reći nisu bili oduševljeni.

Da bi što bolje dočarao ulogu Džokera, Džared Leto je čak slao leševe mrtvih životinja.
printscreen/youtube 

Probao je nešto slično da izvodi sa Denzelom Vašingtonom u filmu "The Litlle Things", ali s obzirom da Denzel to ne voli, njegovi predstavnici su ga samo "ljubazno zamolili" da se ne glupira.

Džared Leto pokušao je sa smicalicama i na snimanju "The Litlle Things", ali se to nije dopalo Denzelu Vašingtonu.
printscreen/youtube 

Leto pored svega toga može da se pohvali i da je vođa svojevrsnog seks kulta gde se okupljaju na jednom hrvatskom ostrvu i orgijaju nedeljama, te ne čudi zašto ga, uz toliku konkurenciju, smatraju najčudnijim likom Holivuda uprkos više nego zgodnom telu, i raskošnom talentu kog ima "na izvoz", a još njegovih novijih fotografija pogledajte u galeriji ispod i procenite, da li on zaista izgleda kao neko ko ima 50 godina.

printscreen/instagram Pogledajte u galeriji kako danas izgleda Džared Leto.

Svet poznatih na dohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!