Holivudski glumac konačno je odlučio da otkrije jezive detalje koji su se dogodili prilikom napada u podzemnoj železnici 2019. godine, kada su pljačkaši napali glumca nožem.

Tokom najnovije epizode ​​podkasta Daksa Šeparda "Stručnjak za fotelje", Kuper je govorio o incidentu koji se dogodio kada je išao u školu po svoju ćerku Leu, sada četvorogodišnjakinju.

bredli kuper
Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

- Stalno sam šetao Njujork Sitijem sa slušalicama u ušima, a ovo je bilo pre pandemije. Bio sam u podzemnoj, u 11:45, da pokupim Leu u centru grada u ruskoj školi i bio sam napadnut nožem - rekao je Kuper.

- Bilo je prilično suludo. Ali, shvatio sam da sam se previše opustio u gradu. Nisam bio oprezan - dodao je glumac.

Kuper se prisetio da su mu čula "otupela" jer je pored slušalica nosio i naočare za sunce i šešir kako bi bio "inkognito".

- Ja sam skroz na kraju metroa, prirodno sam išao do kraja i osetio sam da se neko približava. Pomislio sam, oni žele da se slikaju ili tako nešto.

bredli kuper
Shutterstock 

Okrenuo sam se, pogledao dole i video nož - dodao je glumac i objasnio da je nož bio dugačak oko 6,5 centimetara i da je imao drvenu dršku.

- Sećam se da sam pomislio: "O, to je lep nož".

Kada je Kuper pogledao u napadačeve oči, bio je iznenađen koliko je mlad. Iako je znao da možda nije bilo mudro pokušati da pobegne, Kuper je uradio upravo to.

- Počeo sam da trčim. Preskočio sam okretnicu, sakrio se oko belog, popločanog ulaza u metro, ​​izvadio telefon. On je preskočio, pobegao, a ja sam ga fotografisao - objasnio je Kuper.

Glumac je zatim počeo da juri mladića uz stepenice, a zatim kroz 7. Aveniju i uspeo je da ga slika još dva puta.

- Naleteo sam na dva policajca, pokazao im fotografiju i dok sam razgovarao sa njima, bilo je to zanimljivo, jedan me je stalno pitao: "Jesi li izboden?". Rekao sam: "Ne", a on me savetovao da proverim - kaže Kuper.

Tada je glumac saznao da su žrtve pljačke često toliko šokirane da tek kasnije shvate da su povređene. Srećom, Kuper je bio dobro, ali vidno potresen.

- Bilo je ludo, brate - rekao je glumac.