Virgil Abloh, dizajner i kreativni direktor Louis Vuittona preminuo je danas u 41. godini nakon nekoliko godina borbe s rakom.

Virgil se borio s opakom bolešću od 2019. godine kada mu je dijagnostikovan tumor, nakon čega je napravio pauzu u modi u dogovoru s lekarima.

Bio je jedan od najtraženijih dizajnera, a zbog svoje originalnosti nosi je nadimak BOG MODE.

Virgil je bio veran saradnik Kanje Vesta 13 godina, osmišljavao mu je vizualni identitet za albume, koncerte, a onda i modne komade koje je pravio. 

Uz repera je stekao potrebno iskustvo i kontakte i osnovao Off-White koji je onda odveo na stepenicu više zahvaljujući finansijskom ulogu jedne italijanske grupacije.

Abloh je doveo street wear na pret-a-porter pistu i u mnogo čemu delio je brilijantan poslovni um Džejmsa Džibija (Supreme), koji je svoj brend prodao za milijardu dolara. Abloh inače nije bio modni dizajner po struci. Završio je arhitekturu, radio je i kao DJ, što ga dodatno činilo trnom u oku mnogih "kolega".

Bio je prvi afroamerikanac na čelu jedne jake kuće Louis Vuittona, što je predstavljalo presedan u novijoj modnoj istoriji.