Pre 40 godina teško da je iko mogao da odoli jednoj od najlepših glumica og vremena - Đini Dejvis.

Lepotica raskošnih oblina, krupnih kovrdži i porculanskog tena svetsku slavu stekla je najviše nakon filma "Telma i Luiz", iako je tokom godina igrala u brojnim kultnim ostvarenjima kao što su "Beetlejuice", "The long kiss goodnight" i mnogim drugim...

Osim po lepoti, spominjali su je i zbog toga što spada u najintelingentnije glumice u Holivudu, sa IQ 140 što je bilo veoma neuobičajeno.

Međutim, na poslednjim fotografijama teško da biste mogli da je prepoznate. Đina danas ima 65 godina, a paparaci su je uslikali na putu do prodavnice kada je bosa išla po asfaltu, a glavu je uvila majicom umesto marame. 

djina dejvis
Profimedia 

Iz radnje je izašla sa flašicom vode ili soka, i tom prilikom je otkrila da joj je kosa mokra, što donekle objašnjava majicu na glavi. Međutim, nikome zašto je bosa šetala po gradu i dalje nikome nije jasno, te su se zbog togana internetu pronaći komentari da više liči na skitnicu nego na cenjenu glumicu Holivuda.

djina dejvis
Profimedia 

Inače, Đina iza sebe ima 40 godina blistave karijere, a takođe je i mama troje dece. Mnogo puta su je kritikovali što je decu dobila u poznim godinama - ćerku Alize dobila je kad je imala 46, a blizance Kijana i Kaisa kada je imala 48 godina.

"Mislim da imam sreće što sam ih dobila tako kasno jer sam imala dosta vremena da se promenim i sazrim. Da sam ih dobila kao mlađa, bila bih ona grozna mama koja se stalno meša u život deci", rekla je Gardijanu.

djina dejvis nekad
Shutterstock 

U okviru intervjua prisetila se i brojnih drugih predrasuda sa kojima se suočavala, između ostalog i zbog inteligencije i visine.

"Momci nisu hteli ni da me pogledaju. Prvi put me je jedan dečko pozvao na sastanak tek u trećem razredu srednje škole i tada sam pomislila: "To je to, sad ću početi da izlazim". Ali više niko nije želeo da izađe sa mnom, ni taj dečko, ni bilo ko drugi", požalila se svojevremeno Đina koja je srednju školu završila u Švedskoj, gde njena visina od 183 centimetra i IQ 140 mladićima nisu smetali, za razliku od Masačusetsa.

djina dejvis suzan saradon
Shutterstock 

Ovih dana se planira i proslava tri decenije od premijere klasika "Thelma & Louise", u kom je glumila sa Suzan Saradon, a još njenih fotografija i koliko se promenila od 1991. kada je film ugledao svetlost dana pogledajte u galeriji ispod:

IFA Film / United Archives / Profimedia, printscreen/youtube Đina Dejvis nekad i sad