Slavna manekenka Emili Ratajkovski, koja je često na meti kritika, odlučila je nedavno da javno progovori o neprijatnom iskustvu i traumi koju je doživela na snimanju spota, zahvaljujući kojem je stekla svetsku slavu i to u svojoj novoj knjizi "My Body" koja uskoro izlazi na svetlo dana.

Emili je tvrdila da ju je 2013. godine pevač Robin Tik na snimanju spota za hit-pesmu "Blurred Lines" pipao po golim grudima dok je snimala scene u toplesu, a čemu je posvedočila i rediteljka spota koja se izdrala na njega u tom trenutku i pitala ga šta to izvodi.

emili ratajkovski
Elder Ordonez / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

- Odjednom, ni odkuda, osetila sam hladnoću i ruke stranca na grudima. Instiktivno sam se okrenula i odmaknula, videla sam da je to Robin Tik. Uputio mi je čudan osmeh i zateturao se unazad, dok je pogled sakrio iza sunčanih naočara. Pao mi je mrak na oči - navela je Emili.

Ovoga puta, jedna od najplaćenijih manekenki gostovala je u podkastu "Millennial Love" i tom prilikom otkrila je do sada nepoznate detalje.

Iako je ranije rekla da sve ove godine nije htela da progovori o tome jer se osećala neprijatno i posramljeno, kao i da je sada smogla snage za to, manekenka je otkrila prave razloge ćutanja.

emili ratajkovski
profiemdia 

Emili je pokušala da objasni zašto ovaj slučaj nije prijavila nadležnim organima, a njen odgovor iznenadio je mnoge.

- Tada sam bila nepoznata manekenka. Mislim da se ne bi dogodilo apsolutno ništa da sam ga prijavila. Osim što zasigurno ne bih imala današnju karijeru, to je surova realnost odnosa moći u to vreme - ispričala je ona.

emili ratajkovski
printscreen/instagram 

Dodala je kako je to za nju bio sramotan i ponižavajući trenutak koji je često potiskivala i govorila sebi da je beznačajan.

Objasnila je kako se na snimanju u početku osećala prijatno, ali da su se stvari promenile zbog alkohola, a pevač je počeo da se ponaša grubo i neprihvatljivo.