Većina žena nakon serije "Seks i grad" poželela je da u svom posedu ima barem jedne Manolo Blanik cipele.

Naravno, za ovako nešto morate izdvojiti pozamašnu sumu novca, a neki modeli koštaju i na hiljade evra.

Doduše, visoka cena nije problem kada ste holivudska zvezda, a jedna od onih koja poseduje ozbiljnu kolekciju cipela je i čuvena glumica Blejk Lajvli. njoj se sa razlogom često pripisuje i titula modne ikone, a gotovo svako njeno izdanje ostavi nas bez teksta, međutim, poslednji potez naterao je celokupan modni svet da zavrti glavom i bukvalno prokomentariše "pa bar ti sebi možeš da priuštiš šta želiš".

blejk lajvli
Blake Lively / BEEM / Beem / Profimedia 

Naime, Blejk se nedavno pojavila na jednom događaju na kom je ponela monohromatsko izdanje u crvenoj boji. Glumica je blistala u mini haljini sa prišivenim kristalima i naramenicama u obliku mašne, i u crvenim Manolo Blanik cipelama. I sve bi to prošlo sjajno da Blejk nije napravila, po mišljenju mnogih pravi modni zločin i potencijalno uništila dizajnerske cipele.

blejk lajvli
pritnscreen/instagram 

Na svom storiju otkrila je da je morala da oboji bele kristale na cipelama u crveno kako bi se slagali uz njenu odevnu kombinaciju.

"Žao mi je", započela je glumica, "što sam vezala Max Mara kaput kao da sam 5. razred, što sam sve iskombinovala sa pink Chanel torbom i što sam obojila bele kamenčiće crvenim lakom za nokte kada je trebalo da izađem iz kuće. Da li je vredelo?", pitala je svoje pratioce.

blejk lajvli
pritnscreen/instagram 

Mnogi su bili blago rečeno šokirani njenim postupkom, ali samo iz razloga što je poznato da Blejk u svojoj kolekciji ima modele o kojima većina "običnih smrtnika" može samo da sanja, te da je bilo potpuno bespotrebno uništavati skupe cipele na ovakav način.

"Sigurna sam da ima cipele koje još bolje idu uz celu kombinaciju", "Meni ovo nije smešno, plače mi se", "Neko sanja o ovakvim cipelama, a drugi ih uništavaju lakom za nokte", "Bespotrebno uništavanje cipela koje su kultne", "Blejk glumi dizajnera u Manolo Blanik kompaniji", "Barem ona sebi može da kupi kakve želi, bez da razmišlja o računima za sledeći mesec"... pisali su fanovi na mrežema.

Ipak, glumica se nije obazirala na kritike, naprotiv, činilo se kao da se veoma dobro zabavila, ali i da ne žali zbog odluke zbog kojoj se modnom svetu diže kosa na glavi.